Un matematician timișorean a obținut cel mai important premiu științific acordat în...

Un matematician timișorean a obținut cel mai important premiu științific acordat în Austria

0
DISTRIBUIȚI

Adrian Constantin, matematician român, născut la Timișoara, a câștigat cel mai important premiu științific acordat în Austria, în valoare de 1,5 milioane de euro.

„Adrian Constantin este unul dintre cei mai citați matematicieni din lume și premiul Wittgenstein este considerat Nobelul Austriei: în juriu sunt laureați Nobel, câștigătorul e mediatizat și cei mai importanți politicieni austrieci se trag în poză cu el”, a anunțat pe pagina sa de Facebook, Vlad Mixich, expert în politici de sănătate la Observatorul Român de Sănătate.

Potrivit sursei citate, matematicianul a câștigat prestigiosul premiu pentru cercetarea lui în domeniul modelării matematice a mișcării valurilor și curenților, dar și pentru numărul mare de cercetători de vârf care s-au format în echipa lui.

„E o poveste foarte faină, cu potențial de inspirație și de stârnit curiozitatea.


Mediatizată în Austria, aproape deloc la noi în România. Pentru că într-o țară în care ministerele duduie de pile politice incompetente sau de șmecherași fără scrupule cu facultăți de mucava, nu e în interesul niciunuia dintre marii puternici să promoveze serios astfel de români. O fac doar când nu mai au încotro. Rețeta e veche de când lumea: vrei să obții un popor ușor de iobăgit, distruge-i educația și modelele adevărate”, a mai scris Vlad Mixich.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.