Ungaria a acceptat ca cetățenii care vin din România să nu mai...

Ungaria a acceptat ca cetățenii care vin din România să nu mai stea în carantină și izolare

0
DISTRIBUIȚI

Ungaria a acceptat ca începând de miercuri cetățenii care vin din România (și nu doar tranzitează Ungaria) să nu mai intre în izolare sau carantină pe o perioadă de 14 zile, deși în țara noastră numărul cazurilor de COVID e mai mare de cinci la un milion de locuitori, a anunțat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a declarat marți, pentru Mediafax, că a cerut oficialilor de la Budapesta să ia în calcul o deschidere a graniței, cu toate că țara noastră înregistrează mai multe cazuri de COVID.

„Situația la noi este un pic mai gravă decât în celelalte țări, aici se raportează nu cinci îmbolnăviri la un milion, ci peste, dar, totuși, o abordare simetrică este necesară.


Răspunsul primit este pozitiv, iar începând de miercuri și din partea Ungariei se va deschide granița, deci nu trebuie să stea în carantină sau izolare cei care intră în Ungaria din România”, a spus Kelemen.

Ministrul ungar de Externe, Szijjártó Peter, a postat marți pe Facebook că, la cererea UDMR, cetățenii români și maghiari vor putea trece frontiera României în Ungaria fără să mai intre în izolare sau carantină pe o perioadă de 14 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.