USR Timiș despre „legea mirosurilor”: Nu va veni un polițist să spună,...

USR Timiș despre „legea mirosurilor”: Nu va veni un polițist să spună, gata, vă confisc oala cu sarmale!

1
DISTRIBUIȚI

Un candidat USR la Consiliul Local Timișoara și doi dintre parlamentarii care au inițiat „legea mirosurilor” au adus mai multe precizări cu privire la aplicabilitatea actului normativ, după promulgarea acestuia de către președinte.

Proiectul legislativ a fost adoptat în 17 iunie de Camera Deputaților, ca for decizional și a fost transmis președintelui României, spre promulgare.

În document, disconfortul olfactiv este definit ca „efectul generat de o activitate care poate avea impact asupra stării de sănătate a populației și a mediului, care se percepe subiectiv pe diferite scale de mirosuri (…)”.

În context, unul dintre candidații USR Timiș la Consiliul Local Timișoara, Rodica Militaru, cea care a lucrat alături de inițiatori la actul normativ, a explicat, astăzi, faptul că românii nu vor fi amendați, în baza acestei legi, pentru mirosurile generate de mâncarea pe care o prepară termic în apartament.

„Mirosurile din bucătăria proprie nu produc o afectare a stării de sănătate a populației sau a mediului.


Aici este o problemă de civilizație a noastră. Eu nu cred că prin această metodologie se va stabili că vine poliția locală și îți bate la ușă, doamnă, ai gatit sarmale hai sa te amendez. (…) În mod sigur, legea aceasta nu va fi folosită cu rea-credință”, este de părere Rodica Militaru.

O precizare a făcut și senatorul USR de Brașov, Allen Coliban, membru în Comisia de Mediu. „Nu cred că ar trebui să producă panică în rândul gospodinelor această lege și cred că ar trebui să ne uităm la partea constructivă. În tot ce înseamnă interacțiunea între vecini, vedem că există bună înțelegere și există și rea- credință, în unele situații. La art.70 apare ideea asta de desfășurare a unor activități generatoare de disconfort și felul în  care ele pot fi reglementate inclusiv prin interzicere. Însă orice măsură de genul ăsta nu va fi luată că vine un polițist și spune «a, miroase, gata, vă confisc oala cu sarmale!», ci ar trebui făcută pe baza unui studiu și a unor determinări, în cazul în care autoritatea competentă consideră necesară efectuarea acestor determinări. Poate că nu la blocuri, dar poate există un vecin carecrește animale. (…) Pentru că există o doză de subiectivism când ne comparăm gradul de disconfort al meu cu al tău, cu al celuilalt om, dar ideea de determinare tocmai asta are la bază: niște standarde, niște măsurători etalonate”, a explicat senatorul USR.

Reprezentanții USR au mai explicat că acele cazuri extreme, cu vecini care adună în apartamentele lor sau în curțile lor tone de gunoaie, afectează pe toată lumea, astfel că în aceste situații, „legea mirosurilor” va putea interveni.

1 COMENTARIU

  1. Timișoara este înecată în poluare. Are și industrie chimică. Europa ne avertizează. De multe ori aerul este irespirabil. Împotriva acestei situații generatoare de cancer USR nu a făcut nimic. Ei au probleme numai cu mirosul și nu cu poluarea care ucide.,, Țara arde și baba se piaptănă „. De asta a fost în stare USR, partidul nou, prezentat a fi al tinerilor onești, netraseiști, necomuniști și nesecuriști, în 4 ani de parlament, la inițiativa candidatului de 65 de ani, (fosta) comunista de moralitate îndoielnică Rodica Militaru? Sunteți slabi, mici și nu prea dovediți profesionalism, faceți teoria oalei cu sarmale și a determinărilor, dacă autoritatea consideră necesar. În țările civilizate determinările tehnico-științifice sunt obligatorii, nu aplică amenzi un comunitar cu liceul la ff că așa vrea el, ca la noi. Cu astfel de abordări sunteți mai abuzivi decât comuniștii. Ați mințit alegătorii !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.