Revenire spectaculoasă pe circuit: Vlad Neaga s-a impus în faţa unui alt...

Revenire spectaculoasă pe circuit: Vlad Neaga s-a impus în faţa unui alt timişorean în prima etapă a Campionatului MotoRC

0
DISTRIBUIȚI
Vlad Neaga #194 Foto: Motorc – Romanian Motorcycling Competition / Facebook

Tânărul rider de la VN Motorsport Timişoara continuă să impresioneze şi în „era COVID”. Vlad Neaga a reuşit un succes spectaculos la debutul sezonului competiţional 2020, impunându-se în prima etapă a Campionatului MotoRC de pe circuitul de la Adâncata. Victoria a venit la clasat „vedetă” stock 1000 în faţa unui alt bănăţean, Cătălin Cazacu, clasat pe 3.

Vlad a avut parte de un weekend „total” pe noul său Suzuki GSX-R1000.


În calificări s-a ales cu bordul motocicletei deplasat și carena spartă, dar a continuat lupta fără probleme. S-a clasat pe 2, în spatele mai experimentatului Cătălin Cazacu după sesiunea Q2 de calificări. Ieri, în cursa care a decis totul, Vlad Neaga (n. 1999) a reuşit să se impună la limită şi a savurat din plin frumoasa victorie. El a fost urmat pe podium de George Caţan (Motru), locul 2, şi Cătălin Cazacu, pe 3. Vlad şi-a depăşit în ultimele două tururi recordul de pistă personal, cu timpul 1:41.5

„Am reuşit să câştig după o luptă la limită cu Cazacu, George (n.r. Caţan), dar am reuşit până la urmă. A fost tot timpul la limită. A fost extraordinar, foarte solicitant, dar pe ultimele ture am simţit că pot să merg şi mai tare şi am scos best tour în ultimul tur. Sunt foarte mulţumit de rezultat, motocicleta s-a comportat excelent. Suzuki e cea mai potrivită pentru mine în acest moment şi vreau să-i felicit pe ceilalţi concurenţi”, a declarat Vlad Neaga. Acesta a fost multiplu campion la Supermoto, încă de la o vârstă fragedă, şi a câştigat titlul naţional la debutul în Campionatul Naţional de Viteză (2018, F600) şi îşi propune să se impună şi la clasa regină, de asemenea el participă cu regularitate şi cu succes şi la competiţii pe plan extern.

Cursa de la Adâncata, de pe circuitul MotorPark Romania, din judeţul Ialomiţa, s-a desfăşurat fără spectatori, conform normelor, dar poate fi urmărită pe Telekomsport şi LookSport mâine, de la ora 17. Bănăţenii vor reveni la Adâncata pentru etapa a II-a a Campionatului MotoRC, programată la finele weekend-ului 3-5 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.