Zece migranți și călăuzele lor, prinși de polițiștii de frontieră. Unde voiau...

Zece migranți și călăuzele lor, prinși de polițiștii de frontieră. Unde voiau să ajungă

0
DISTRIBUIȚI

Trei cetăţeni români sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, după ce polițiștii de frontieră i-au prins în localitatea Surducu Mare din județul Caraș-Severin, în timp ce transportau zece străini pe care intenționau să îi treacă ilegal granița.

„În data de 18.06.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Caraş Severin în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.


Astfel, în jurul orei 00:15, aceştia au depistat în trafic pe DJ 572, la ieşirea din localitatea Surducu Mare, judeţul Caraş-Severin, trei autoturisme conduse de trei cetăţeni români. În cele trei maşini au fost descoperiţi zece cetățeni străini, care nu aveau documente de identitate asupra lor”, a transmis, în această dimineață, Poliția de Frontieră.

Polițiștii au solicitat un echipaj medical pentru a face triajul epidemiologic străinilor, după care, aceştia, împreună cu cei trei şoferi români, au fost duși la sediul poliției, pentru cercetări.

„S-a stabilit că cele zece persoane descoperite sunt cetăţeni din Siria, Iran, Irak, Afganistan şi Yemen, cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că şoferii români intenţionau să îi ajute pe cetăţenii străini în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, se mai arată în comunicatul de presă.

Cei zece cetățeni străini sunt cercetați acum pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar călăuzele lor – pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.