Accesul românilor, interzis în Lituania din cauza situației epidemiologice. Care sunt țările...

Accesul românilor, interzis în Lituania din cauza situației epidemiologice. Care sunt țările care restricționează accesul cetățenilor

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Lituania a decis ca de luni, 13 iulie, să interzică accesul cetățenilor români, urmând ca măsura să fie reevaluată săptămânal în funcție de evoluția situației epidemiologice din România. Măsura se aplică cu excepția celor care tranzitează Lituania pentru întoarcerea în țara de reședință.

De asemenea, MAE recomandă românilor să consulte paginile de internet ale www.mae.ro, dar și https://vilnius.mae.ro/, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro să se informeze dacă vor să călătorească în străinătate.


Asistență consulară pot cere românii și la numerul de telefon a Ambasadei României la Vilnius +370 (5) 2310552. Pentru cei cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, la dispoziție este telefonul de urgență al misiunii diplomatice +370 68573238.

Cetățenii români care călătoresc în străinătate sunt sfătuiți să folosească aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Pe de altă parte, românii care sosesc, de joi, în Olanda trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile. Iar Austria dă voie cetățenilor români pe teritoriul său doar dacă au test negativ de COVID-19, nu mai vechi de 4 zile, tradus în germană sau engleză.

Alte zece țări europene condiționează sau restricționează circulația românilor: Norvegia, Finlanda, Malta, Estonia, Letonia, Irlanda, Slovenia, Slovacia, Danemarca, Marea Britanie, potrivit Digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.