Adio, 2021! Ministrul Culturii a confirmat că Timișoara va fi Capitală Europeană...

Adio, 2021! Ministrul Culturii a confirmat că Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2023

0
DISTRIBUIȚI

Pandemia a dat peste cap și programul Capitalelor Europene ale Culturii (CEaC), iar oficialii europeni au început demersurile pentru a adapta evenimentele noii realități. Astfel, responsabilii din cadrul Comisiei Europene au propus ca exercitarea CEaC pentru Timișoara și Elefsina (Grecia) să fie amânată pentru 2023.

Astăzi, primarul Nicolae Robu a anunțat, în timpul Adunării Generale a Asociației Timișoara 2021, că orașul va fi, oficial, Capitală Culturală a Europei în 2023.


Conform stiridetimisoara.ro, edilul a spus că a fost sunat chiar de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, care i-a spus că decizia e bătută în cuie.

Totuși, propunerea de decalare a programelor CEaC trebuie să urmeze mai mulți pași la nivelul Comisiei Europene, conform planificării propunerea urmând să fie adoptată abia în octombrie.

Vă reamintim că administrația locală a preluat controlul Asociației Timișoara 2021, proiectul urmând să fie coordonat de nou înființatul Centru de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene a Municipiului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.