Adrian Popa, despărţire emoţionantă de Ripensia: „A fost odată un vis frumos”....

Adrian Popa, despărţire emoţionantă de Ripensia: „A fost odată un vis frumos”. Era ultimul rămas din lotul prin care a fost restartat proiectul roş-galben

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia înregistrează şi a şaptea despărţire. Ultimul plecat e nimeni altul decât Adrian Popa, adică cel mai vechi component al roş-galbenilor, prezent în lot încă de la reînfiinţarea echipei în 2012. Deşi mai avea un an de contract cu clubul din Fabric, acesta a fost „victima” politicii de întinerire a echipei preluate din această vară de Cosmin Petruescu.

Adi Popa se poate lăuda cu un parcurs probabil unic în România şi în această parte a Europei. El a promovat cu echipa sa din ultimul eşalon, al şaselea în cazul Timişului, până la nivelul ligii secunde naţionale, în aceleaşi culori, cele ale Ripensiei. Încă de la începutul săptămânii semnele despărţirii erau clare. Jucătorul nu a fost prezent la reunire deşi se afla în oraş, conform conducerii, care a recunoscut că există o clauză prin care contractul celui care a purtat şi banderola echipei în sezoanele precedente poate fi încheiat prematur.

Astăzi, Adrian Popa a confirmat pe pagina sa de Facebook că nu mai continuă alături de clubul pentru care a evoluat timp de opt sezoane, între 2012 şi 2020. Peste opt ani!

„A fost odată un vis frumos…”, şi-a început mesajul cel care, culmea, înainte de a se alătura proiectului roş-galbeni a fost golgheterul lui ASU Poli în „Municipiu”. Popa a povestit cum a promovat an de an până în Liga a IV-a alături de colegii săi, fiind opriţi la nivelul „D”-ului chiar de concitadinii alb-violeţi. Totuşi Ripensia se remarcase deja devreme pe plan naţional, prin parcursurile din Cupa României. Fotbalistul ajuns la 31 de ani şi care în ligile superioare s-a specializat în banda dreaptă a defensivei, a povestit apoi accederea din C în B, reuşită şi de către „Ripi” „din prima”.


„Au fost 6 ani extraordinari, Ripensia terminand liga a 2-a, pe un loc 11, un sezon in care am avut unica sansa de a avea un duel direct cu fratele meu, Iulian Popa…ce bucurie pentru parintii nostri. Dupa inca doi ani de liga a 2–a, ajung sa am 8 petrecuti la Ripensia, ce repede au trecut…”, a continuat „Aditza” Popa.

„Şeptarul” a marcat şapte goluri în 79 de apariţii în B pentru Ripensia. Iar în total a fost atât de aproape de 200 de jocuri oficiale de campionat la roş-galbeni: 197, perioadă în care a înscris în total cu ligile inferioare un număr impresionant de 39 de goluri!

„Iunie 2012 – Iulie 2020. Multumesc din suflet Ripensia Timisoara. Au fost 8 ani care m-au format ca om, m-au format ca sportiv, am trait foarte multe momente frumoase si mi-a adus multe satisfactii. Am fost mandru sa port acest tricou, ros-galben, sa fiu chiar si capitan al acestei echipe. Multumesc tuturor colegilor pe care i-am avut pe parcursul acestor ani, antrenorilor si totodata celor cu care am avut placerea sa colaborez. Suporterilor ripensisti le doresc sa traiasca in continuare momente frumoase alaturi de echipa si cu ajutorul lui Dumnezeu, la un momentdat, sa se bucure de revenirea echipei in prima liga! Multumesc si prietenului meu Laci, un ripensist trup si suflet! Cu cine am inceput, doresc sa si termin, multumesc Radu Ienovan pentru absolut tot ce ai facut pentru a readuce Ripensi pe harta fotbalului romanesc si totodata pentru tot sprijinul pe care mi l-ai oferit in toti acesti ani. Ar mai fi atatea de spus…

Tempo Ripi”, a mai scris Adrian Popa în postare.

Visul său era să ajungă cu Ripensia chiar şi în Liga I, o performanţă care ar fi fost cu siguranţă unică în fotbalul modern. Interesant e că în ligile inferioare Adi Popa s-a preocupat şi de partea de marketing a clubului iar el e cunoscut şi ca un altfel de fotbalist, lăudându-se că a citit inclusiv cunoscuta carte „Ripensia nostalgii fotbalistice”, semnată de Cristi Alexiu.

De la Ripensia au mai plecat în această vară: Monea (Şelimbăr), H. Moldovan, Lungu, Chera (ambii Reşiţa), Hecsko şi Tînc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.