Mutare importantă pentru SCM Timişoara. Alexandru Olah a semnat cu echipa din...

Mutare importantă pentru SCM Timişoara. Alexandru Olah a semnat cu echipa din oraşul natal

0
DISTRIBUIȚI

SCM Timişoara s-a inscris oficial pentru noua ediţie de campionat şi a completat primul transfer al verii. Experimentatul Alexandru Olah s-a intors in oraşul natal după un deceniu in care şi-a arătat calităţile pe alte meleaguri.

Alex Olah are 26 de ani şi o carieră intreagă peste hotare. După ce a crescut la Nothwestern in SUA, a mai jucat in Belgia la Belfius Mons şi Mechelen, dar şi in Olanda la Leiden. In ţară a jucat la U Cluj. Ultima dată a evoluat la Breogan in Spania. Pivotul echipei naționale a României şi un produs al Timişoarei, Olah a semnat cu SCM Timișoara un contract valabil pentru următorii doi ani de zile.

„După zece ani mă întorc la Timișoara, este o senzație extraordinară. Am jucat aici chiar și în sala Olimpia, am câștigat un campionat de juniori înainte să plec din țară. Nu am crezut că mă voi întoarce atât de repede, însă mă bucur foarte mult că am făcut acest pas. Pentru toți sportivii urmează o perioadă destul de interesantă ținând cont de acest virus, dar sper că vom putea începe să ne antrenăm cât mai repede posibil. Mă simt relaxat în acest moment, nu știam ce se va întâmpla cu contractele sportivilor din cauza acestui virus. Întoarcerea mea acasă este cea mai bună decizie pe care puteam să o iau. Sunt alături de familia mea, care m-a susținut în cei zece ani petrecuți departe de casă.


În ceea ce privește sezonul viitor, vrem să ajungem cât mai sus, încercăm să obținem o performanță maximă. Abia aștept să-i întâlnesc pe suporterii timișoreni, sper să ne bucurăm împreună de un baschet extraordinar”, a declarat Alexandru Olah.

„În ciuda listei stufoase de plecări, noi în această perioadă ne-am ocupat de alcătuirea lotului, iar dacă nu am făcut anunțuri nu înseamnă că nu am găsit variante pentru înlocuirea jucătorilor care au plecat. Primul pe lista pe care o anunțăm este Alexandru Olah, cel mai bun jucător timișorean al momentului și component al lotului național. Aducerea sa are o dublă semnificație. Pe lângă faptul că am obținut semnătura unui jucător bun, am reușit după zece ani să-l aducem înapoi la Timișoara, să-l repatriem. Chiar dacă celelalte transferuri sunt deja perfectate sau în curs de semnare, anunțurile le vom face ceva mai târziu. Îi spun bun venit lui Alex, mi-am dorit foarte mult transferul său la Timișoara și cu această ocazie vreau să-i mulțumesc domnului director Vasile Rușeț pentru deschiderea totală și colaborarea bună în perfectarea acestui transfer”, a subliniat Dragan Petricevic, tehnicianul „leilor” şi şeful secţiei de baschet a SCM-ului.

Alexandru Olah e primul jucător confirmat, dar nu singurul pe care SCM il transferă in această vară, clubul anunţă că vor fi şi alte nume surprize cunoscute deja de către publicul timişorean. La capitolul despărţiri figurează numele lui: Lazar, Dragoste și Schipor.

In altă ordine de idei, SCM Timişoara a incheiat o colaborare cu clubul MP Sport Timişoara pentru a beneficia de juniorii U16 ai grupării locale, care vor trece sub comanda antrenorului Radenko Toroman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.