Alfred Simonis: România are nevoie de un Guvern de uniune națională. Poate...

Alfred Simonis: România are nevoie de un Guvern de uniune națională. Poate fi unul de specialiști pe care să îl susținem în Parlament cu toții

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaților declară că România are nevoie de un Guvern de uniune națională și că, în cazul în care Executivul Orban ar fi demis printr-o moțiune de cenzură, în loc ar trebui pus un Cabinet format din specialiști care nu vor candida la următoarele alegeri.

„(…) noi am anunțat că vom depune o moțiune de cenzură în situația în care starea medicală a națiunii va permite acest lucru și starea de alertă va fi încheiată, am spus deja acest lucru. În măsura în care situația va permite o astfel de moțiune și adoptarea ei, aceasta se va depune, pentru că eu cred că România are nevoie urgentă de un alt Guvern, acesta fiind unul epuizat și moral și din toate punctele de vedere”, a declarat Alfred Simonis la RFI, relatează Mediafax.

Liderul deputaților PSD a vorbit, la RFI, și despre un Guvern de uniune națională.


„În urmă cu câteva luni, atunci când a mai picat o dată la vot Guvernul Orban, PSD a făcut o propunere care cred eu încă este de actualitate și anume un Guvern de uniune națională, cu ministere asumate din partea fiecărui partid, fiecărei forțe politice a Parlamentului, astfel încât să nu mai existe această tentație a câștigului electoral și a deciziilor luate în an electoral, în scop electoral. Uitați-vă la situația în care suntem la șase luni de când era o simplă răceală, citez din președinte, acea declarație fiind într-un context electoral, pe vremea aceea PNL și președintele doreau să facă alegeri anticipate, indiferent de consecințe. La fel suntem și acum, luăm în derâdere anumite chestiuni și există riscul să fim într-o situație din ce în ce mai rea”, a spus Simonis.

Parlamentarul nu exclude varianta unui Guvern de specialiști: „Eu când vorbesc de Guvern de uniune națională nu mă refer neapărat la o guvernare cu PNL, PSD-PNL sau alte partide. Eu mă refer la un Guvern susținut de forțele politice. Poate fi unul de specialiști, poate fi un Guvern de specialiști, pe care să-l susținem în Parlament cu toții. Nu trebuie neapărat să fie Orban și cu mine membri ai Guvernului sau eu știu, Orban și Ciolacu. Eu spun că în această situație în care există această tentație de a lua decizii din rațiuni electorale, aflându-ne cu câteva luni înainte de alegeri, să stabilim un Guvern de specialiști, care nu va candida la următoarele alegeri, pe care să-l susținem cu toții și să ia deciziile corecte în această situație de pandemie”.​

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.