Amenzi pentru cei care încalcă regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Pe...

Amenzi pentru cei care încalcă regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Pe ce zone se concentrează polițiștii

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de amenzi și sancțiuni au împărțit, ieri, polițiștii în Timișoara celor care nu respectă normele impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Potrivit unui comunicat al IPJ Timiș, autoritățile au verificat 116 societăți comerciale, aflate în zone aglomerate, într-o singură zi. Sub lupa polițiștilor au fost piețele, târgurile, terase și mijloacele de transport în comun.

„Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.


De asemenea, au fost aplicate și 29 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind regimul rutier, 1 la Legea 61/1991 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 1 la O.U.G 99/2000”, a transmis IPJ Timiș printr-un comunicat de presă.

Acțiuni similare au loc în toate județele țării. În Caraș-Severin, prefectul Cristian Gâfu le-a transmis cetățenilor că „toleranța autorităților statului în aceste spețe este zero”.

„Echipele mixte de control, coordonate de Instituţia Prefectului Caraş-Severin, vor efectua controale riguroase pentru verificarea aplicării acestor măsuri, iar toleranţa autorităţilor statului în aceste speţe este zero. De asemenea, prefectul judeţului, Cristian Gâfu, solicită reprezentanţilor diferitelor mişcări religioase din judeţul nostru, dar şi credincioşilor care participă la reuniunile specifice, să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare socială pe întreg parcursul evenimentelor respective. Purtatul în mod corespunzător al mijloacelor de protecţie facială este imperativ în cadrul acestor întruniri”, a transmis și Prefectura Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.