Arafat, despre prelungirea stării de alertă: Nu introducem restricții noi, păstrăm aceleași...

Arafat, despre prelungirea stării de alertă: Nu introducem restricții noi, păstrăm aceleași măsuri

0
DISTRIBUIȚI

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a spus, miercuri, în ședința de Guvern, că odată cu prelungirea stării de alertă nu vor fi introduse noi restricții, ci vor fi menținute cele stipulate în actuala legislație.

Miercuri, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de guvern s-a aflat proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei.

„Nu introducem nicio restricție nouă, păstrăm aceleași măsuri (…).


S-a derulat procedura. Am avut grupul tehnico-științific și s-a realizat împreună cu Centrul Național de Comandă și Conducere a Intervenției, Nota de fundamentare, pe motivația de ce trebuie să fie prelungită starea de alertă și a măsurilor care trebuie să fie implementate pe parcursul stării de alertă. Proiectul de hotărâre și măsurile au fost aprobate în cadrul CNSU (Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă – n.red.) și urmează să supunem spre aprobare proiectul de hotărâre de guvern”, a spus Arafat.

El a precizat că din document a fost scoasă partea ce vizează carantina și izolarea, până la momentul la care Parlamenul va vota legea ce reglementează cele două restricții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.