Guvernul a aprobat o investiţie de peste zece milioane de euro pentru...

Guvernul a aprobat o investiţie de peste zece milioane de euro pentru modernizarea arenei „Ştiinţa”. ASU Politehnica va beneficia şi ea de viitoarele facilităţi

1
DISTRIBUIȚI

Veste bună pentru Politehnica din B in privinţa stadionului. Guvernul a aprobat o investiţie importantă pentru extinderea şi modernizarea arenei „Ştiinţa” – Baza Sportivă Nr. 1 a Politehnicii. In urma lucrărilor capacitatea noii tribune va fi de circa 3.000 de locuri iar construcţia complexă va adăposti mai multe facilităţi moderne.

Investiţia vizează şi sportul amator, dar de ea se va bucura din plin şi ASU Politehnica. După cum se ştie, actuala „Ştiinţa”, denumirea clasică a stadionului din centrul Timişoarei, are o capacitate redusă şi facilităţi invechite. Planurile aprobate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prevăd clădiri cu 2, respectiv 3 etaje. Investiţia va fi in valoare de 49 milioane de lei. Iar lucrările vor dura 36 de luni din momentul demarării acestora.

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii, Cătălin Iapă a oferit primele informaţii legate de investiţie pe pagina sa de Facebook. Conform proiectului, la fel ca până acum, Baza 1 UPT va avea tot două terenuri de dimensiuni reduse, adiacente celui principal, doar că acestea se vor afla pe acoperişul viitoarei construcţii, care va conţine: vestiare, sală de fitness, gradene pentru spectatori, grupuri sanitare, sală de conferințe, cabinet medical, locuri de parcare pentru autoturisme și autocare, spații tehnice și de întreținere a clădirii și o cafenea cu terasa.


Noua tribună implementată va putea adăposti până la 3.000 de spectatori conform datelor iniţiale.

ASU Politehnica evoluează in Liga 2 şi e pentru al doilea an consecutiv cea mai bine clasată echipă de fotbal din Banat. Formaţia aparţine practic de Universitatea Politehnica şi e susţinută financiar de suporterii timişoreni. In altă ordine de idei, echipa alb-violetă şi-a suspendat antrenamentele in această dimineaţă, doi jucători fiind suspecţi că s-ar fi infectat cu noul coronavirus, de asemenea până la aflarea rezultatelor următoarei testări, echipa şi-a amânat jocul amical stabilit iniţial sâmbătă, cu CS Hunedoara, chiar pe „Ştiinţa”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.