Artiștii din Timișoara, chemați să își expună lucrările în Piața Unirii. Ce...

Artiștii din Timișoara, chemați să își expună lucrările în Piața Unirii. Ce presupune festivalul ART United

0
DISTRIBUIȚI

Studenții, masteranzii și doctoranzii care studiază artele în Timișoara sunt invitați să se înscrie la prima ediție a expoziției-concurs ART United care va avea loc la Timișoara, în acest weekend, în cadrul evenimentelor organizate cu prilejul zilei orașului. Lucrările vor fi expuse în Piața Unirii.

ART-United este descris ca fiind un festival care promovează tinerii „ca resursă și punct de referință pentru comunitate și protagoniști ai acțiunilor și mișcărilor culturale și sociale care contribuie la dezvoltare și inovație socială”.

„Artiști individuali, grupuri și colective de artiși vor putea prezenta o lucrare sau o instalație realizată cu orice material, cu suporturi sau obiecte și forme expresive, atât tradiționale cât și inovatoare, în deplină libertate artistică.


Un juriu de experți acreditați va evalua lucrările pentru identificarea a trei câștigători și vor fi acordate 3 premii”, se arată în anunțul Primăriei Timișoara.

Cel care va câștiga premiul I va putea să își aleagă o excursie fie la Florența, fie la Milano sau la Roma, iar lucrarea îi va fi expusă timp de o lună la Muzeul de Artă din Timișoara. Premiile II și III constau în  bani – 500, respectiv 300 de euro. Tututor participanților în concurs le vor fi asigurate prânzul și cina în stil italian de către Confindustria România şi Asociaţia Fucina italica Griselini.

Participanții se pot înregistra la concurs până în 30 iulie, pe grupul de facebook “Concurs ART united 2020”. Regulamentul se găsește pe pagina de facebook “ART united”.

Evenimentul este organizat de Primăria Timișoara, în colaborare cu Facultatea de Arte, Muzeul de Artă, Uniunea Artiștilor Plastici, Liceul de Arte Plastice, Confindustria România, Asociatia Fucina italica Griselini și Junior Chamber International.

Expoziția va putea fi văzută între 31 iulie și 3 august, în Piața Unirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.