ASU Politehnica a oficializat colaborarea cu Fortuna Becicherecu Mic. Ce spune preşedintele...

ASU Politehnica a oficializat colaborarea cu Fortuna Becicherecu Mic. Ce spune preşedintele Viorel Şerban despre renovarea „Ştiinţei” şi atragerea unui sponsor puternic

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro. Viorel Şerban (stânga), Marius Călin Paşca (dreapta, preşedintele Fortunei).

Politehnica a oficializat astăzi parteneriatul cu divizionara C Fortuna Becicherecu Mic. Prin acesta, în sezonul următor, gruparea timişeană va fi practic reprezentată de juniorii alb-violeţi din generaţia de excepţie 2003 a alb-violeţilor. Preşedintele Viorel Şerban speră ca junii timişoreni să facă un mare pas calitativ după un an la seniori şi să reprezinte apoi fie opţiuni pentru echipa din B, fie să reprezinte o sursă de venit prin vânzarea lor către alte cluburi.

Nu toţi juniorii 2003 ar putea merge la Fortuna, ci cei care nu intră deocamdată în vederile antrenorului Octavian Benga pentru prima formaţie a „Băieţilor în ghete”. După împrumutul la Fortuna se speră ca tinerii să devină opţiuni serioase în lupta pentru un loc în primul 11 alb-violet. „Astăzi s-a semnat un acord important pentru ceea ce înseamnă strategia de viitor a clubului Politehnica Timişoara. Practic, generaţia 2003, generaţia noastră de juniori, va avea ocazia să se confrunte cu echipe puternice din Liga a III-a. Împreună cu colegii de la Fortuna Becicherecu Mic am semnat un acord prin care efectiv lotul echipei va reprezenta Fortuna în Liga a III-a. E un pas important pentru noi. Căci cu această ocazie vom vedea care e nivelul actual al acestor juniori. Ţinta noastră fiind de a identifica posibilii jucători care să facă parte din lotul primei echipe cât mai curând sau care poate să constituie o sursă financiară prin transferul lor la alte cluburi de prestigiu”, a declarat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii Timişoara.

Tatonări cu un fost sponsor al „sarazinilor”

Altfel, Şerban a vorbit la reunirea echipei mari şi despre planurile de a face o Politehnica mai puternică.


Lucru posibil doar cu o infuzie financiară. „Trebuie să fim realişti, orice construcţie începe de la un suport financiar. Sigur că în acest moment echipa are o susţinere care îi permite să aibă o activitate la limita suportabilului din punct de vedere financiar. Dar marea performanţă nu se poate face în condiţiile în care clubul funcţionează acum… Vom vedea şi cum decurg primele tatonări financiare… Targetul e într-adevăr, ca 2021, cu final 2022, echipa să fie sigur o echipă în prima ligă de care să ne bucurăm cu toţii”, a spus Viorel Şerban.

Întrebat dacă posibilul nou sponsor ar veni din zona semicercului, preşedintele lui ASU Poli a replicat: „De la handbal, nu, dar sper ca din alt sport, tot sport important, …da rugby, sunt în negocieri destul de avansate. Dar ştiţi cum sunt oamenii de afaceri. Discutăm în iarnă, totul e ok, iar în martie, aoleu, a plouat, nu-i producţie, nu pot decât să vă spun în toamnă şi aşa mai departe. Asta e situaţia. Eu prin reorganizarea clubului sper să nu mai depindem de intemperii şi situaţia financiară a unui partener”, a adăugat Şerban. Acesta a negat că noul sponsor ar fi Dan Dinu, cel care a fost principalul finanţator al multiplei campioane din Ronaţ.

Speră la sprijin de la Iapă pentru „Ştiinţa”

În altă ordine de idei a fost atins şi subiectul „Ştiinţa”. Stadionul urma să intre în renovări pentru construcţia unei tribune noi, care ar mări capacitatea şi ar aduce cu sine şi noi facilităţi mai moderne şi potrivite eşalonului secund cel puţin. Totul s-a blocat însă din cauza pandemiei. „O să am o discuţie cu secretarul de stat. Ca urmare a pandemiei s-a blocat dosarul care se aprobă cu privire la noii indicatori ai construcţiei, schimbându-se, s-a reluat din nou circuitul: Aviz de la Ministerul Educaţiei s-a obţinut, avizele primare la Ministerul Dezvoltării, şi acum, finalul, şi cât mai repede posibil se va scoate la licitaţie”, a precizat Viorel Şerban.

După cum se ştie secretar de stat în Ministerul Dezvoltării e Cătălin Iapă, fostul consilier personal al primarului Nicolae Robu. „O să-l sun, să ne spună care e stadiul actual. El mi-a promis când am discutat înainte de pandemie că va trata cu celeritate dosarul stadionului Politehnicii, dar în această perioadă altele au fost priorităţile. Cu foarte mare probabilitate turul îl vom disputa tot pe Ştiinţa sau, nu excludem, Dan Păltinişanu…”, a concluzionat preşedintele Politehnicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.