ASU Politehnica s-a reunit în condiţii de pandemie. Două noutăţi din afara...

ASU Politehnica s-a reunit în condiţii de pandemie. Două noutăţi din afara clubului în lotul lărgit al alb-violeţilor

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica a sunat adunarea, deşi mult aşteptatele măsuri de relaxare după 1 iulie au apărut „cu pipeta”. În aceste condiţii „Băieţii în ghete”, în număr de 25 la prima şedinţă, au fost împărţiţi în trei grupe separate de pregătire sub comanda lui Tavi Benga. Printre tinerii clubului au apărut şi nume „din exterior”. E vorba de ex-reşiţenii Alex Giurică şi Victor Lolea.

Echipelor din ligile inferioare li se permite acum pregătirea şi în grupuri de câte zece. La prima sesiune alb-violeţii au fost împărţiţi în două grupe de câte opt, plus una de nouă:

Grupa 1: Murariu, Jurj, Mera, Coroiu (a fost împrumutat la Dumbrăviţa sezonul trecut), Denis Radu, Ignea, Bâte (împrumutat la Ghiroda), Alexandru Giurică (ex-CSM Reşiţa)

Grupa 2: Borbei, Sofran, Scutaru, S. Popovici, Munteanu, Dros, D. Codrea, Al. Pop

Grupa 3: M. Contra, Vidrăsan, Coadă, B. Vasile, Ad. Lazăr (împrumutat la Ghiroda), Cristodulo, Manea, Trip, Victor Lolea (ex-CSM Reşiţa)

Antrenamentele au loc la Baza 2 a Politehnicii. Absenţi motivaţi au fost Mircea Axente (probleme personale) şi Răzvan Piţigoi (examen auto).

„Ne bucurăm că începem din nou munca. E destul de dificil după o perioadă mai lungă de pauză. Noi am mai lucrat puţin pentru că nu mi-am dorit ca jucătorii să aibă o pauză aşa de lungă. Am mai făcut trei săptămâni de antrenamente, apoi le-am dat o pauză de nouă zile. Aşa că nu putem spune că vin de la zero… Sperăm ca între timp şi măsurile să se relaxeze. Chiar dacă au fost ceva discuţii şi data trecută am respectat punct cu punct legea. Aşa o să facem şi în continuare, să ne ferim de riscuri şi să respectăm cerinţele autorităţilor. Pentru început ne antrenăm în grupuri de opt jucători. Chiar dacă legea sugerează să ne antrenăm în zece. Noi o vom face în trei grupuri, cu schimbare de acasă, fără ca jucătorii să facă duş şi temperatura luată la intrarea în bază şi cu distanţarea cerută de cei de la Ministerul Sănătăţii.


Jucătorii care sunt din Timişoara stau la casele lor iar cei veniţi din alte localităţi au cazare”, a declarat Octavian Benga la reunirea în condiţii „speciale”. În baza sportivă au acces doar sportivii şi stafful trecuţi pe un tabel nominal.

Alexandru Giurică şi Victor Lolea, mijlocaşi U21 care în sezonul trecut au făcut parte din lotul lui CSM Reşiţa, au fost şi ei prezenţi. Primul e născut pe 22 ianuarie 2002, la Tg. Jiu. Iar celălalt la Reşiţa, pe 5 noiembrie 2002. Juniorii cărăşeni au şanse mari să rămână în lotul lărgit.

Clubul se afla încă în negocieri avansate pentru păstrarea jucătorilor aflaţi la final de contract. Printre ei numărându-se nume precum Sergiu Popovici şi Alex Munteanu, abia veniţi în iarnă. „În afară de cei trei (n.r. Cherecheş, Săulescu şi Motreanu) nu a plecat nimeni. 99% ne-am înţeles cu cei prezenţi. Mă bucur acest aspect, că au ales cu inima. Sunt mulţumiţi de atmosfera şi ce se întâmplă în jurul echipei. A fost importante pentru ei, se ştie că prin prisma banilor salariile nu sunt foarte mari la noi. Sunt mai mici, dar e important pentru club şi suporteri că îşi doresc să rămână…”, a mai spus Benga.

Deocamdată sunt multe incertitudini legate de lunile viitoare, totul depinzând de măsurile ce vor fi luate de autorităţi. Grupările din Liga I şi cele din play-off-ul Ligii 2 sunt obligate să facă teste pentru coronavirus. La Politehnica acestea se vor face doar dacă se va decide un stagiu centralizat în această vară. „Noi şi ceilalţi, clar că începem mişcarea, nu neapărat antrenamentele, când ne referim la antrenamente ne referim la ele în comun pe care şi le doresc şi jucătorii şi antrenorii. E o mişcare în grup până la urmă, un moment de organizare. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Să putem să începem antrenamentele. Aşteptăm începerea competiţiei în 15, 22 august. Pentru că nu poate să meargă mai târziu. Orice întârziere peste 22 august crează un oarecare disconfort”, a spus şi Marius Cociu, directorul sportiv al clubului.

Politehnica are şi un program stabilit de jocuri amicale.Acestea vor fi disputate conform anunţului iniţial dacă protocolul actual va fi schimbat după jumătatea lunii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.