Avertisment de ultimă oră al meteorologilor pentru vestul țării

Avertisment de ultimă oră al meteorologilor pentru vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

ploi

29 de județe sunt, până duminică seara, sub avertizare de cod portocaliu Cod galben de ploi torențiale, vânt, vijelii și grindină. În sud-est vremea este călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

În Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei și al Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restranse 40…60 l/mp.

Alerta emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie vizează județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea, Buzău și Olt și este în vigoare în intervalul sâmbătă ora 4.00 – duminică ora 23.00.

De asemenea, sâmbătă și duminică, în sud-est vremea va fi călduroasă în orele amiezilor, iar disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.


Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala trecător și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.