Călăuză din vestul țării, prinsă în timp ce încerca să scoată din...

Călăuză din vestul țării, prinsă în timp ce încerca să scoată din țară, ilegal, zeci de migranți. Care e noua rută preferată

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat din județul Hunedoara a fost depistat de polițiștii de frontieră în timp ce ajuta 23 de migranți din Siria, Palestina și Egipt să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

Migranții erau ascunși în autoutilitara condusă de hunedoreanul în vârstă de 31 de ani. El este cercetat pentru trafic de migranţi și urmează să fie prezentat în fata instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. De altfel, autoutilitara, în valoare de 30.000 de lei, cu care transporta migranții, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

„În data de 2 iulie, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență, în urma căreia au observat pe sensul de ieșire din țară, înainte de a ajunge la controlul de frontieră, o autoutilitară, înmatriculată în România. Mijlocul de transport era condus de C.V., în vârstă de 31 de ani, din județul Hunedoara. În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, în compartimentul de marfă, douăzeci și trei de cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul S.T.P.F.


Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Grupul de migranți era format din 22 de bărbați și o femeie, din care 12 erau cetățeni din Siria, 7 din Palestina și 4 din Egipt, având vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani. Ei au declarat în fața autorităților că voiau să ajungă în Germania, Austria și Suedia.

„În urma cercetărilor s-a stabilit ca cei în cauză au mai fost depistaţi de către polițiștii de frontieră sătmăreni, în urmă cu câteva zile, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. În cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă trecere frauduloasă a frontierei de stat”, precizează polițiștii de frontieră.

Migranții au fost duși la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Șomcuta Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.