Calitatea aerului în Timișoara, mai bună în precampanie. Laudele ministrului Mediului la...

Calitatea aerului în Timișoara, mai bună în precampanie. Laudele ministrului Mediului la adresa administrației liberale

6
DISTRIBUIȚI

Aerul din Timișoara are o calitate mai bună acum, este de părere ministrul Mediului, Costel Alexe. Aflat într-o vizită prilejuită de precampania electorală pentru alegerile locale, liberalul l-a lăudat pe primarul Nicolae Robu pentru „progresele vizibile” făcute de Timișoara în ceea ce privește calitatea aerului.

La începutul anului, ministrul Mediului i-a convocat la discuții pe reprezentanții Timișoarei și ai altor patru orașe ajunse pe lista neagră a Comisiei Europene pentru depășirile concentrațiilor de dioxid de azot. Nimeni din Timișoara nu a participat la discuții. Abordarea a fost catalogată, ulterior, de Costel Alexe, ca fiind „destul de imatură”.

În luna mai, Comisia Europeană a transmis că „România nu a respectat valorile-limită pentru dioxidul de azot în aglomerările București, Brașov, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara și nu a luat măsuri corespunzătoare pentru a scurta cât mai mult posibil perioadele de depășire”.

Astăzi, însă, Costel Alexe l-a felicitat pe Nicolae Robu pentru cum a gestionat chestiunea poluării în Timișoara. „Timișoara este astăzi unul dintre cele 5 municipii din România care se află sub procedură de infringement a Comisiei Europene pentru depășirile de dioxid de azot.


Vestea bună pentru timișoreni e că Timișoara face progrese vizibile. O spun măsurătorile specialiștilor noștri și, pentru prima dată după mulți ani, tendința de creștere a concentrațiilor a fost întreruptă.

Scăderea concentrațiilor a fost posibilă ca urmare a finalizării de către primărie – și vreau să vă felicit domnule primar pentru cum arată Timișoara – . Aceste creșteri au fost întrerupte ca urmare a acelor lucrări care au fost finalizate în traficul timișorean.

Eu am speranța că dacă și celelalte patru orașe ale României vor menține acest trend de la nivelul Timișoarei (…) vom reuși să închidem această procedură de infringement”, a spus Costel Alexe.

Ministrul a mai precizat că mărirea suprafețelor spațiilor verzi, dar și folosirea unor mijloace în comun nepoluante sunt utile în reducerea poluării din marile orașe. Potrivit lui Alexe, Ministerul Mediului a majorat, în 2020, bugetul alocat administrațiilor, pentru mediu, de la 1,5 miliarde lei la 2,8 miliarde de lei.

6 COMENTARII

    • Măgării electorale. Spune Costel de mărirea spațiilor verzi. Robu le-a tot micșorat. Iar Costel îl laudă pe Robu. Noaptea minții.

  1. Ăștia nu simt cum putem aerul în oraș? O fi din cauza măștilor. Să-i trimitem la tomberon dacă tot vin alegerile, poate ajută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.