Cămin nou pentru studenții Universității de Vest, printr-o investiție a CNI. Când...

Cămin nou pentru studenții Universității de Vest, printr-o investiție a CNI. Când ar trebui să fie gata construcția

0
DISTRIBUIȚI

Un nou cămin cu peste 900 de locuri va fi ridicat în Timișoara, pentru studenții Universității de Vest. Investiția va fi realizată de Compania Națională de Investiții.

Noua construcție va fi ridicată pe strada Renașterii din Timișoara, va avea 902 locuri în camere de două persoane, 32 locuri de cazare pentru persoane cu dizabilități, 156 locuri de parcare pentru autovehicule și 120 pentru biciclete. Fiecare cameră va fi dotată cu baie proprie, aer condiționat, frigider, televizor și mobilier adecvat.

„Noul cămin al Universității de Vest din Timișoara va extinde cu o treime capacitățile de cazare ale universității noastre, adăugând 900 de locuri celor trei mii existente.


Prin spațiile de cazare ce vor fi oferite în plus din toamna anului 2022, atractivitatea UVT și a Timișoarei, ca oraș universitar, va câștiga un avans semnificativ”, a transmis rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Ieri, Guvernul a adoptat Hotărârea pentru ridicarea căminului, iar acum va urma elaborarea documentației în vederea licitației de proiectare cu execuție a investiției. Căminul ar urma să fie realizat în doi ani de la momentul demarării lucrărilor. Investiția se ridică la 138.000.000 lei (plus TVA), din care 90.000.000 lei reprezintă componenta de construcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.