Cărășenii, sfătuiți să nu mai meargă la biserică din cauza numărului mare...

Cărășenii, sfătuiți să nu mai meargă la biserică din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus. Măsurile dispuse în județ

0
DISTRIBUIȚI

Măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului vor fi impuse pe raza județului Caraș-Severin, ca urmare a deciziei autorităților județene. Numărul celor infectați a ajuns, în zonă, la 222, dintre care 21 de cazuri sunt înregistrate în ultimele 24 de ore.

Credincioșii sunt sfătuiți să nu mai participe la întâlnirile organizate de toate cultele religioase. „S-a constatat că foarte mulţi dintre cei pozitivaţi în ultima perioadă au participat la astfel de evenimente, lucru care denotă pericolul major pe care acestea manifestaţii îl reprezintă.


Toţi liderii spirituali sunt contactaţi de instituţiile statului şi sunt rugaţi să adere la aceste măsuri şi să le răspândească în rândul comunităţilor religioase din care fac parte, pentru protejarea membrilor acestora”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Caraș-Severin.

Prefectul a dispus „controale drastice la toate persoanele izolate la domiciliu şi care au avut contact cu cei confirmaţi pozitiv”.

„Cetăţenii localităţilor vizate (n.r, cele în care există un număr mare de îmbolnăviri) trebuie ca atunci când merg la magazine sau la cabinetele medicale să folosească măşti şi dezinfectanţi, iar accesul să se facă pe rând, câte o singură persoană, restul aşteptând afară. Controalele organelor MAI se vor intensifica şi mai mult în perioada imediat următoare, vizate fiind locurile de interes public, cum ar fi magazine, terase, obiective turistice, locuri de joacă, ştranduri, pieţe etc”, se mai arată în informarea prefecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.