Chitaristul Vlad Cotruș iese din zona de confort: „Chiar dacă toți suntem...

Chitaristul Vlad Cotruș iese din zona de confort: „Chiar dacă toți suntem cu măsti pe față, ni se văd zâmbetele de la bucuria revederii“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Amalia Gaiță

Pandemia globală a schimbat din temelii, printre altele, și industria muzicală, iar reprezentanții acesteia au fost nevoiți să se adapteze noii normalități. Chitaristul Vlad Cotruș, cunoscut pentru activitatea sa alături de Amalia Gaiță și Urma, s-a reinventat și el pentru a face față vremurilor, iar printre colaborările sale actuale se numără și cea cu Dl Dani, vocalistul, producătorul și compozitorul trupei Dl. Goe. Cea mai recentă piesă a lor, „Război”, este prima melodie de pe EP-ul de debut al lui Dl. Dani și a reușit să atragă atenția melomanilor, intrând și în clasamentele radiourilor autohtone, ocupând poziția secundă a Topului Radio Guerilla, printre altele.

„Cu Dani m-am împrietenit de prin 2016. Ne vedem de fiecare dată când merg la București pentru repetiții sau concerte cu Urma. El are un proiect intitulat Dl Goe. Când primul lor album era încă în lucru, m-a întrebat dacă n-aș vrea să înregistrez un solo de chitară pe o piesă. Să fac ce vreau eu, în stilul meu. Am primit trackurile și am constatat că piesa este într-un stil cu care nu prea am avut tangențe în trecut. Am decis să încerc să fac ceva ce să ajute melodia, să fie din același film. Cei ce mă cunosc știu cam care e sound-ul meu și cam ce abordare am la solo-uri, iar acesta sună total diferit. Multă lume nici nu m-a crezut că e soloul meu. Am schițat în vreo 15-20 de minute ce voiam să fac, am înregistrat, am trimis, și au fost super încântați toți. Piesa respectivă a ajuns să fie una dintre cele mai de succes de pe album.


Au relansat-o de curând cu Loredana ca featuring. Cred că datorită experienței respective, i-am «câștigat» încrederea lui Dani și de atunci am mai colaborat cu el pe o piesă de la David Bowie la care îi făcuse cover în iarnă, unde iar m-a rugat să trag un solo cât mai ciudat. Ultima colaborare a fost în cadrul piesei «Război» ce apare pe EP-ul lui lansat în această primăvară. Țin minte că m-a sunat, și mi-a spus că are o piesă în lucru și s-ar bucura dacă aș trage ceva solo-uri. «Vlad, ești singurul căruia i-aș încredința să facă treaba asta», a spus el”, ne-a mărturisit Vlad Cotruș despre cum s-a născut această colaborare inedită.

Foto: Amalia Gaiță

Printre colaborările aflate „în lucru“, artistul ne-a dezvăluit că pregătește un promo pentru Spectraflex Cables, alături de Cosmin Lupu de la trupa Days of Confusion. Alături de colaborările sale în spectrul muzical, chitaristul născut în 1993 este și profesor la Fabrica de Arte din Timișoara, locul unde după o pauză dictată de pandemia mondială, s-au reluat cursurile, spre bucuria tuturor.

„După toate lunile astea de stat și lucrat implicit de acasă, ne-am reluat activitatea la sediu, de câteva zile. Cu toate că munca la sediu era normalul pentru noi, eu unul m-am simțit oarecum ciudat când m-am reîntors, după atâtea ore online, dar bucuros! A cam tulburat apele pandemia asta, și fiecare a trebuit să ne redefinim cel puțîn temporar acel «normal». O dată cu revenirea, am început un program de vară, care are diverse tematici și va continua până in luna august. E fain să ne putem revedea, noi profesorii între noi, cu copiii. Chiar dacă toți suntem cu măști pe față, ni se văd zambetele de la bucuria revederii“, ne-a mărturisit Vlad Cotruș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.