Cinci cadre medicale de la Spitalul Municipal Timișoara, confirmate cu COVID-19

Cinci cadre medicale de la Spitalul Municipal Timișoara, confirmate cu COVID-19

0
DISTRIBUIȚI

Cinci cadre medicale de la Spitalul Municipal din Timișoara și alte două paciente au fost confirmate cu coronavirus. DSP anunță anchetă epidemiologică.

Dintre cadrele medicale infectate, două sunt infirmiere și alte trei sunt asistente. Acestea au intrat în contact cu o pacientă care era internată la Clinica de Dermatologie (din data de 30 iunie), ulterior la Hematologia spitalului. Această pacientă, cu vârsta peste 50 de ani, a fost inițial testată negativ. Ulterior, testele i-au confirmat infecția cu coronavirus. Apoi a murit.

„Am avut o pacientă care a fost internată la noi la Dermatologie, nu în pavilionul de suport Covid, în urma unui test PCR negativ, fiind cunoscută de noi de câțiva ani. Ulterior, ca urmare a faptului ca prezenta mai multe comorbidități, a fost transferată la Clinica de Hematologie, de unde, după circa două zile, s-a externat la cerere”, a declarat, astăzi, directorul Spitalului Municipal din Timișoara, Daniel Malița.

Potrivit sursei citate, la 24 de ore după externarea la cerere, femeia s-a simțit rău și s-a prezentat de urgență la Urgențele Spitalului Județean din Timișoara.


I s-au recoltat din nou probe, iar până la venirea rezultatului a fost retrimisă la Hematologia Municipalului, unde a stat în izolare până la transferul către Spitalul „Victor Babeș”.

„Cât a fost internată atât la Dermatologie, cât și la Hematologie nu a prezentat simptome respiratorii. Practic, ea a fost tratată pentru bolile ei de bază. Ulterior pozitivării domniei sale, am testat tot personalul din Hematologie, Medicină internă și Gastroenterologie, fiind pe același palier aceste secții – toate testele au ieșit negative cu excepția a două infirmiere și trei asistente care sunt pozitive”, a explicat Malița.

De asemenea, și în cazul altor două paciente care au fost colege de salon la Hematologie cu cea care a fost confirmată inițial cu coronavirus testele au confirmat infecția cu Covid-19.

„Una dintre ele trebuia să fie astăzi externată de pe Hematologie, dar a fost dusă la «Victor Babeș» fiind confirmată. Cealaltă care este mai grav din punct de vedere hemato a rămas la spitalul municipal, în compartimentul Covid și beneficiază de tratament. Ambele sunt asimptomatice”, a mai spus directorul unității medicale, cu precizarea că potrivit ghidurilor Ministerului Sănătății, cadrele medicale nu sunt obligate să poarte alt echipament de protecție decât cel folosit în mod normal în spital, în cazul tratării pacienților care nu sunt infectați cu coronavirus.

Situația de Spitalul Municipal vine după ce și la Spitalul CF Timișoara, o asistentă a fost confirmată cu coronavirus în 1 iulie, iar de atunci, alte trei asistente și patru pacienți au fost diagnosticați cu Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.