Cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din vestul țării

Cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

Hidrologii au emis, luni, o atenționare cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Caraș-Severin Hunedoara și Timiș, unde sunt posibile depășiri ale cotelor de inundație.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice Caraș – bazin superior și mijlociu, Bârzava – bazin amonte S.H.


Moniom, Pogăniș – bazin amonte S.H. Valea Pai, afluenții Timișului aferenți sectorului aval S.H. Teregova – amonte S.H. Lugoj, di județele Caraș-Severin și Timiș.

De asemenea, hidrologii au emis o atenționare cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Hunedoara, unde sunt posibile depășiri ale cotelor de inundație.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice Jiu (Jiul de Vest) – bazin aferent amonte S.H. Iscroni, din județul Hunedoara.

Avertizarea pentru județul Hunedoara este valabilă până la ora 22.00, în timp ce codul portocaliu de inundații pentru Caraș-Severin și Timiș este valabil până la miezul nopții.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.