Compania Smithfield își reia treptat activitatea în Timișoara, cu angajații care au...

Compania Smithfield își reia treptat activitatea în Timișoara, cu angajații care au fost testați de două ori negativ pentru coronavirus

0
DISTRIBUIȚI

Compania Smithfield a anunțat că își va relua activitatea în Timiș în mod secvențial pe fluxul de producție, după ce abatorul din Freidorf a fost închis în 16 iulie, ca urmare a depistării mai multor angajați cu coronavirus.

Toți angajații a căror teste au ieșit negativ au fost retestați începând cu 21 iulie, iar cei confirmați negativ la două teste succesive vor relua treptat activitatea.

142 de angajați ai abatorului Smithfield din Timișoara au fost confirmați cu COVID-19 în urma testărilor, confirmă reprezentanții companiei. „Majoritatea angajaților confirmați pozitiv în urma testărilor sunt asimptomatici, fiind în prezent sub monitorizare medicală.


Păstrăm legătura cu familiile angajaților și le rămânem alături pentru a le oferi întregul sprijin necesar”, se arată într-un răspuns transmis la solicitarea PRESSALERT.ro.

Întregul personal al abatorului din Freidorf a fost testat, iar probele au fost prelucrate în patru laboratoare din Timiș.

„Sistarea voluntară a activității productive în abator, timp de o săptămână, se înscrie în pachetul de măsuri luate pentru păstrarea siguranței și sănătății angajaților, prioritatea principală a companiei în această perioadă. Compania tratează cu toată responsabilitatea reluarea activității în deplină siguranță sanitară, în mod secvențial pe fluxul de producție. În această perioadă de sistare a activității productive am derulat, la nivel intern, protocoale suplimentare de igienizare și dezinfectare riguroasă a tuturor zonelor operaționale din abator. Începând cu data de 21 iulie a fost demarat un nou program de re-testare a întregului personal cu rezultat negativ în urma testelor anterioare. Angajații confirmați negativ la două teste succesive vor relua treptat activitatea”, se mai arată în informarea transmisă de Smithfield.

Din 16 iulie, de când s-a luat decizia suspendării temporare a activității abatorului, angajații au fost remunerați integral, anunță compania. Smithfield reiterează faptul că până acum nu există nicio dovadă că virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19, se poate transmite prin ingerarea de alimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.