Conductele vechi ale Colterm intră la reabilitare. Robu: Avem multe de tras...

Conductele vechi ale Colterm intră la reabilitare. Robu: Avem multe de tras de pe urma sistemului de termoficare centralizat

2
DISTRIBUIȚI

Aproape 30 de kilometri de rețele primare și secundare ale Colterm vor fi reabilitate în următorii doi ani, cu bani europeni, anunță Primăria Timișoara.

Recent a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția reabilitării rețelei de termoficare.


Se va interveni în cazul a 9 km de traseu de rețea termică primară și în cazul a 20 km de rețea termică secundară.

Scopul este retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Timișoara, pentru reducerea emisiilor poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură. Reabilitarea rețelelor ar trebui să reducă pierderile pe care Colterm le înregistrează anual.

Valoarea lucrării este estimată la 117 milioane de lei, fără TVA.

„Avem multe de tras de pe urma sistemului de termoficare centralizat, numai că el este singurul care oferă posibilități de folosire a energiilor regenerabile. Urmează să se valideze în timp dacă soluția optimă e cu o centrală mare cum este a noastră sau cu centrale de zone mai multe. Deocamdată e foarte limpede că trebuie păstrat sistemul centralizat pentru că numai așa putem să ținem pasul și cu toate exigențele din ce în ce mai ridicate în privința protecției mediului, a folosirii resurselor regenerabile”, și-a exprimat punctul de vedere primarul Nicolae Robu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.