Contracte expirate la ACS Poli: „Nu ne-au spus nimic”. A apărut un...

Contracte expirate la ACS Poli: „Nu ne-au spus nimic”. A apărut un nou termen în „dosarul insolvenţei” UPDATE

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli a fost poate salvată temporar de starea de urgenţă, dar incertitudinea cvasitotală planează asupra viitorului clubului rămas fără aproape niciun fel de finanţare. Mai multor jucători le-au expirat contractele la 30 iunie, dar aceştia nu au fost contactaţi de conducere pentru prelungirea sau lămurirea situaţiei. Printre ei se numără şi seniorii cu experienţă în ligile superioare, precum Marius Staicu şi portarul Markos Gakos.

Salvată de îngheţarea campionatului, ACS Poli voia să lupte pentru salvare, sportiv, cu câteva achiziţii decente la nivelul Ligii 3. Staicu a debutat cu gol în victoria cu Fortuna din retur, primul şi ultimul joc bifat de achiziţiile iernii. Atacantul e dezamăgit de cum au continuat lucrurile în această vară. E doar unul dintre jucătorii care a semnat pe şase luni şi nu a primit semnale oficiale de la club după expirarea înţelegerii.


„Nu m-a sunat nimeni. De ceva timp nu ştiu nimic. Mi-a expirat şi sunt liber, atâta tot. Eu am amânat discuţii cu alte cluburi. Am mai vorbit cu unele echipe, dar în acest moment nu e nimic concret”, ne-a spus Marius Staicu.

Într-o situaţie similară se află şi goalkeeperul Markos Gakos, care s-a dedicat în ultima vreme unei afaceri online. Singura mulţumire a jucătorilor a fost că statul le-a virat cei 75% aferenţi ajutorului în perioada stării de urgenţă. Administratorul special al clubului, Petre Muşat, nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere oficial al conducerii. Foarte probabil că în lipsa unei surse de finanţare concrete şi a continuării pandemiei, clubul nu are un buget conturat pentru abordarea următorului sezon.

Un nou termen

În altă ordine de idei, dacă în perioada stării de urgenţă termenul din dosarul în privinţa insolvenţei, care poate duce inclusiv la declararea falimentului, a fost suspendat. Lucrul s-a reluat între timp şi în Tribunalul Timiş iar la 3 iunie s-a mai efectuat o modificare la dosar. În acest caz e vorba de un nou termen de judecare, destul de îndepărtat: 5 noiembrie a.c.!

UPDATE Conform unei surse apropiate clubului, ultimele discuţii s-ar fi purtat cu jucătorii la începutul lunii trecute. Iar aceştia şi-au dat acordul să continue. Un impediment în semnarea unor noi înţelegeri e şi faptul că toate deciziile trebuie să treacă şi prin filtrul administratorului judiciar.

Discuţiile au fost confirmate şi de fundaşul Dănuţ Bilia: „Așteptăm să începem, atâta știu, la ultima discuţie pe care am avut-o cu conducerea a rămas că se merge înainte și ca noi să ne gândim dacă mai vrem să rămânem pentru că ei ne vor pe toți în continuare…. Probabil zilele următoare vom ști mai multe…”.

Deocamdată singurul jucător care a plecat e Patrick Peter, care a semnat cu Minaur Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.