Copacii de pe strada Constantin Prezan, puși la pământ. Imagini de pe...

Copacii de pe strada Constantin Prezan, puși la pământ. Imagini de pe șantierul demarat la începutul lunii

5
DISTRIBUIȚI

Se lucrează de zor pe șantierul organizat pentru lărgirea la patru benzi de circulație a străzii Mareșal Constantin Prezan din Timișoara. Toți copacii de pe marginea drumului au fost doborâți. Administrația locală promite în zonă spații verzi în suprafață de aproape 20 de mii de metri pătrați, cu aliniamente de arbori pe ambele părți.

Muncitorii lucrează la modernizarea fostei străzi Lidia din 6 iulie. Recent, toți copacii de pe marginea străzii au fost tăiați.

Modernizarea fostei străzi Lidia este o lucrare complexă, spun cei din primărie, care, la momentul demarării șantierului, au afirmat că pe cei aproape doi kilometri aflați în lucru se vor amenaja patru benzi de trafic auto, vor fi făcute trotuare pe ambele părți și piste de biciclete dublu sens. 

Tot în cadrul proiectului sunt prevăzute două intersecții giratorii, modernizarea rețelelor de utilități, canalizație pentru cabluri, sistem de iluminat pentru trotuare, piste de biciclete și carosabil, dar și extinderea liniei de troleibuz 15 până la bdul. Sudului. 

În privința spațiilor verzi, autoritățile locale au plănuit aici aliniamente de copaci pe ambele părți, iar primarul Timișoarei anunța, pe pagina sa de Facebook, că vor fi plantați peste 500 de copaci. 

Consilierul local independent Adrian Orza, fost viceprimar al Timișoarei, consideră că planul primăriei „matematic ar putea fi mai complicat”.

„S-ar putea înțelege că extinzi benzile și obții mai mult spațiu verde, ceea ce matematic ar putea fi mai complicat.


Din punctul meu de vedere, dezvoltarea care se face e în forță, dar nu e durabilă. Durabil înseamnă să îmbini mult mai pregnant necesitățile de mediu cu cele de infrastructură, ori practic tot ce se face în Timișoara se face pentru autovehicule. Și s-ar putea ca peste ani să resimțim cantitatea crescută de betoane în calitatea vieții noastre. S-a întâmplat lucrul ăsta în lume, acum nu mai au unde să pună spații verzi și le pun pe clădiri.

Țin minte cum reacționau instituțiile abilitate ale statului când făceam noi (n.r, administrația Ciuhandu) dezvoltări. Se cereau studii de impact, investițiile se amânau pentru 6 luni daca se tăiau doi arbori. Acum totul se întâmplă mult mai fluent din punctul ăsta de vedere. Ceea ce mi se pare foarte ciudat, că legile cu privire la mediu au devenit mult mai restrictive”, a declarat, astăzi, Adrian Orza.

Strada Mareșal Constantin Prezan rămâne închisă traficului rutier cel puțin până de Crăciun. Lucrările sunt estimată la 35 de milioane de lei, fără TVA, și sunt realizată de firma austriacă Strabag.

5 COMENTARII

  1. „S-ar putea înțelege că extinzi benzile și obții mai mult spațiu verde, ceea ce matematic ar putea fi mai complicat.” DOMNULE ORZA SPUNE CLAR ŞI DIRECT CĂ SE REDUCE SPAŢIUL VERDE ! Opune-te şi tu odată la ceva! Legile de mediu sunt mai restrictive dar nu şi pentru primarul supranumit, poreclit ,,DRUJBĂ”. Oare nu se putea salva vreun tei din aceia de peste 50 de ani, că sunt la doar 3-4 metri de bloc, unde probabil nu ajunge şoseaua. Vai de aerul şi sănătatea timişorenilor!

    • Exact! Şi nu poate nimeni aştepta 100 de ani să crească copacii cum au fost. Dacă nu cumva pune arbuşti care în veci nu vor creşte ca şi cei tăiaţi.

  2. Cel mai mare criminal de spații verzi din Timișoara . A tăiat tot ce era verde și copac apoi a betonat ! Apoi a promis ca dacă mai prinde un mandat pune el copaci … La fiecare copac tăiat a pus 3 semafoare hoțul asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.