Ripensia a remizat cu FC U Craiova la Severin în primul amical...

Ripensia a remizat cu FC U Craiova la Severin în primul amical al verii. Debut pozitiv la roş-galbeni pentru Cosmin Petruescu

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a jucat în sfârşit primul joc de pregătire după îngheţarea competiţiei oficiale. La fel ca în Turcia, roş-galbenii au remizat cu U Craiova 1948. Acum însă partida s-a desfăşurat la Severin, cu oltenii şi ei în postura de divizionară secundă iar scorul a fost 2-2.

Faţă de acel 1-1 din Antalya şi echipa timişoreană a suferit câteva modificări. A fost de asemenea meciul de debut pentru noul antrenor, Cosmin Petruescu, după ce primele trei jocuri dorite de ripensişti nu au putut fi disputate in această vară din cauza protocolului medical greu de respectat de echipele de ligă inferioară. La roş-galbeni a debutat şi prima achiziţie, sârbul Lalic, dar şi juniorii promovaţi din cadrul clubului.

Meciul de la Severin a inceput pe caniculă, una care a afectat destul şi jocul ambelor echipe.


Ripensiştii au avut după aproape zece minute şanse bune, prin Urvanţev şi Popovici, ultimul a marcat, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Peste alte zece minute oltenii au zguduit transversala şi au mai avut o ocazie importantă care le-a confirmat dominarea inainte de pauză.

La reluare, meciul s-a animat. Inainte de implinirea unei ore de joc, FC U Craiova a deschis scorul ]n urma unei lovituri de colţ pe care timişorenii nu au reuşit să o respingă. Răducanu concretizând cu capul din careul mic. Totuşi, „Ripi” a revenit pe tabelă in minutul 77, când Golda a egalat cu un şut din intoarcere din marginea careului. Mai mult, cu opt minute inainte de final, Tudorache a reuşit să facă 2-1 dintr-o execuţie perfectă din lovitură liberă, mingea intrând in poartă prin zona vinclului din stânga portarului. Bucuria oaspeţilor nu a durat insă mult, căci „juveţii” au atacat pe final şi au reuşit să facă 2-2 printr-un şut al lui Campagno din apropiere la colţul lung. Şanse de gol au mai fost de ambele părţi. Golda fiind aproape de o reluare din faţa porţii pentru roş-galbeni.

Ripensia urmează să dispute sâmbătă, de la ora 11, pe „Electrica”, şi meciul 2 al verii, cu divizionara C din Lipova.

U Craiova 1948: R. Popa – Negru, Gugu (cpt.), Olberkis, Huyghebaert, C. Cristea, Raicea, Rogoveanu, Albu, Răducanu, Campagno (primul 11). Antrenor: Eugen Trică.

Ripensia: Dobre (32, Păduraru; 61, Mociu) – A. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Benea (61, Maric) – V. Macrițchii, T. Călin, Neagu – Urvanțev, Popovici (61, Golda), Sîrbu. Au mai intrat: Gladun, Stoi, Tudorache şi Vasluian. Antrenor: Cosmin Petruescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.