Cum va funcționa noul centru care „securizează” TM2021. Primăria Timișoara a publicat...

Cum va funcționa noul centru care „securizează” TM2021. Primăria Timișoara a publicat documentele, după ce consilierii au aprobat înființarea entității

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a publicat documentele care stau la baza funcționării noului centru care va administra proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană. Potrivit regulamentului noii entități, directorul are obligația să raporteze primarului Timișoarei detaliile activității centrului, iar edilul local îi ține locul dacă acesta este în concediu sau indisponibil. Centrul va avea în total șase angajați, plătiți cu salarii cuprinse între 5.000 și aproape 12.900 lei.

Regulamentul, organigrama, statul de funcții și nivelul salariilor celor care vor lucra în centru au fost publicate pe site-ul primăriei la câteva zile după ce consilierii locali aprobaseră deja înființarea entității în ședință extraordinară.

Potrivit regulamentului după care va funcționa Centrul de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene a Municipiului Timișoara, entitatea este definită ca o instituție publică, care desfășoară activități în domeniul cultural, de informare și de educație, permanent, cu personalitate juridică, care funcționează sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Timișoara, fiind finanțată din venituri proprii și din subvenții de la bugetul local, precum și din sponsorizări sau donații provenite de la persoane fizice și juridice, după caz.

Centrul are ca obiectiv, în principal, implementarea proiectelor culturale angajate prin dosarul de candidatură Timișoara 2021 –
Capitală Europeană a Culturii, dar își propune și să desfășoare activități de impresariat artistic. Printre altele, centrul „organizează și desfășoară anual, din și în limita bugetului alocat, sesiuni de selecție a ofertelor culturale, apeluri deschise de proiecte privind proiecte culturale reprezentând angajamente din dosarul de candidatură Timișoara 2021 (…)”, „acordă, prin atribuire directă, finanțări nerambursabile destinate satisfacerii unor nevoi culturale de urgență, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, „susține inițiative de cercetare și experimentare a noilor modalități de expresie artistică”, „concepe, redactează, editează și difuzează cărți și publicații, materiale promoționale, pe orice tip de suport” și „susține utilizarea, inclusiv financiar, și punerea în valoare a unor spații neconvenționale în scopul desfășurării de activități cultural-artistice”.

Regulamentul integral poate fi vizualizat aici.

Organigrama noului centru 

Centrul este condus de un director – „angajat prin contract de muncă încheiat pe perioadă nedetermintată, în urma unui concurs organizat în condițiile legii”.


Acesta are obligația să „informeze
ori de câte ori este necesar, primarul municipiului Timișoara cu privire la activitatea instituției (…)”, căruia are obligația să îi prezinte și un raport anual de activitate.

„În perioada absentării din instituție, atribuțiile postului de director sunt preluate de directorul adjunct sau de către primarul municipiului Timișoara, după caz”. La fel și în cazul în care este în concediu de odihnă.

Centrul va mai avea angajat un director adjunct, un contabil șef, doi economiști și un consilier juridic.

Nivelul salariilor angajaților noului centru

În funcție de nivelul de performanță, directorul instituției va avea un salariu de bază cuprins între 11.630 și 12.829 lei, directorul adjunct: 10.800 – 11.500 lei, contabilul șef: 10.071 – 10.791 lei, economiștii/consilierul juridic: 5.156 – 5.606 lei.

În altă ordine de idei, săptămâna viitoare se va reuni adunarea generală a Asociației TM2021, care va lua în discuție modificarea statutului entității. În cea mai recentă declarație pe temă, primarul Nicolae Robu anunța că discuțiile vor porni de la documentul întocmit de avocatul Cristian Clipa, nu de la statutul în vigoare.

1 COMENTARIU

  1. securizeaza robulakele proiectul asa cum a securizat si portile de la intrare in oras. jet me la puscarie, criminal corupt ce esti. pletea-prostu’!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.