Curtea de Conturi confirmă dezvăluirile PRESSALERT.ro legate de El Dorado-ul imobiliar de...

Curtea de Conturi confirmă dezvăluirile PRESSALERT.ro legate de El Dorado-ul imobiliar de pe Calea Urseni. Administrația Robu a emis acte cu date false care au permis transferurile de proprietate UPDATE 1 Reacția primarului

12
DISTRIBUIȚI

Ultimul control al Curții de Conturi la Primăria Timișoara a confirmat, în raportul finalizat recent, dezvăluirile făcute de-a lungul timpului despre ilegalitățile făcute în El Dorado-ului imobiliar de pe Calea Urseni cu sprijinul administrației condusă de Nicolae Robu. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că timp de patru ani, a fost pus la cale și executat un adevărat plan prin care legea a fost fentată și s-au obținut profituri de milioane de euro. Printre cei care s-au mutat în casele construite în El Dorado-ul imobiliar din Cale Urseni se numără și Ioan Nasleu, omul de încredere al primarului Nicolae Robu, acesta locuind într-o casă ridicată de firma lui Alin Gherman, unul dintre liderii interlopi din Timișoara. Primăria a pierdut printr-o manevră dubioasă nu mai puțin de 46.833 metri pătrați de teren din patrimoniul Horticultura SA, nimeni din administrație nefiind interesat de sesizarea făcută de directorul Andrei Drăgilă care avertiza că se comite o ilegalitate. Ulterior, Nicolae Robu a promovat  în Consiliul Local Timișoara două proiecte de aprobare a PUZ-urilor care încalcă flagrant legea pentru că spațiile verzi obligatorii au fost ”teleportate” din pix pe o altă parcelă, în baza unei declarații, deși legea nu permitea acest lucru. Când oamenii din zonă s-au revoltat că se vor construi blocuri, Nicolae Robu i-a acuzat că vor să facă rău Timișoarei pentru că se vor speria investitorii.

Auditorii au constatat, în cazul terenurilor de la Horticultura, că ” în Registrul posesor, nici la momentul prezentei misiuni de audit financiar Consiliul Local al Municipiului Timișoara nu a efectuat nici o modificare și nici o clarificare deși din documentele (extrase de carte funciară) prezentate ca anexe la actul de audit și D.L., se constată că suprafața deținută de Municipiul Timișoara a fost împărțită și reîmproprietărită în favoarea unor persoane fizice și au fost efectuate și construcții pe acele suprafețe care au fost utilizate de Municipiul Timișoara prin SC Horticola SA având plantații și pepiniere de arborete pe acele parcele”.

După analizarea unor  adrese răspuns emise de Municipiul Timișoara și semnate de către primarul Nicolae Robu și fostul secretar Ioan Cojocari se observă că în răspunsul dat ”se menționează că cele două parcele de 25.277 mp respectiv de 21.556 mp, nu au fost solicitate de către foștii proprietari și nu fac parte din terenurile aflate la dispoziția Comisiei municipale de fond funciar și nu au fost atribuite în baza Legii fondului funciar cu toate că aceste parcele sunt identificate în Registrul Posesor la poziția cadastrală nr.


410 unde figurează ca posesor Consiliul Popular al Municipiului Timișoara pe diverse categorii de folosință
.În unele adrese semnate doar de către domnul primar și domnul secretar Ioan Cojocari cum este D02014-1636/06.05.2014  Municipiul Timișoara suprapune unele parcele cu diverse numere cadastrale ex: parcela cu nr.Cad.A 1496/1, peste alte parcele răspunzând notarului public Maria Bora că acea parcelă nu face parte din terenurile aflate la dispoziția Comisiei municipale de fond funciar și nu a fost atribuită în baza Legii fondului funciar. Se retine ca OCPI prezinta prin adresa nr.190535/12.09.2018 că acea carte funciară cu nr. cadastral A 1496 nu există”.

Nu a fost singurul document prin care Primăria Timișoara a pus umărul la operațiune de a pune mâna pe terenurile din zona Urseni, descoperindu-se în timpul verificărilor că ”într-o alta adresă similară D02014-1588/28.04.2014 Municipiul Timișoara suprapune unele parcele cu diverse numere cadastrale ex: parcelele cu nr. Cad. A 1449, A 1451, A 1459, A 1455, A 1457, A 1459 și A 1461 peste alte parcele răspunzând notarului public Maria Bora că acele parcele nu fac parte din terenurile aflate la dispoziția Comisiei municipale de fond funciar și nu au fost atribuite în baza Legii fondului funciar. La solicitare, de asemenea, OCPI îi răspunde cu adresele nr.190566/12.09.2018 și nr.189948/11.09.2018 că nu există carte funciară pentru numerele cadastrale respective”. 

Curtea de Conturi a constatat, în cazul intrării în posesia terenurilor prin succesiuni la notar, cu sprijinul documentelor emise de municipalitate care conțineau date false, că ”aceste operațiuni au fost efectuate pe parcursul anilor 2013 și 2014, când de fapt erau perimate toate termenele Legilor fondului funciar, potrivit cărora proprietarii de bunuri imobile (terenuri, construcții) și chiar de bunuri mobile, precum și moștenitorii legali și testamentari în condițiile legii, au avut posibilitatea legală să solicite restituirea bunurilor avute în proprietate, înainte de a fi luate abuziv de către statul român, în natură și/sau în echivalent”.

”Prin operațiunile succesorale sus prezentate, a avut loc eludarea legilor fondului funciar pentru redobândirea unor drepturi reale asupra celor două parcele, iar prin lipsa de acțiune a primăriei Municipiului Timișoara pe linie de fond funciar, se pune semnul întrebării a cui este proprietatea a celor două parcele în suprafață total de 46.833 mp (4,7 ha) compusă din 25.277 mp + 21.556 mp”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Citește mâine ce ilegalități a mai comis administrația Robu în El Dorado-ul imobiliar din zona Urseni.

UPDATE Primarul Nicolae Robu a încercat, și astăzi, de responsabilitate în cazul Urseni. Întrebat de reporterul PRESSALERT.ro cum comentează raportul Curții de Conturi, Robu a afirmat ””Există procuratură, să cerceteze să se pronunțe. Nu putem să ne substituim noi, fiecare dintre noi, instituțiilor abilitate ale statului. Să se faca cercetări, dacă cineva
a greșit să dea socoteală pentru greșeala făcută, conform legilor în vigoare. Nu e problema mea.”

 

 

 

 

 

12 COMENTARII

 1. Așteptăm cu mare interes dacă autoritățile vor lua toate masurile care se impun și în final dacă vor reuși să aducă terenul în propietatea statului cum este normal.
  Toți cei din administrația Timișoara să fie arestați în frunte cu Robu Nicolae deoarece reprezinta un real pericol pt toți cetățenii.

 2. Da noi cetățeni suntem revoltați ce a făcut primarul Robu Nicolae cu terenurile din Timișoara și suntem deacord cu arestarea de îndată a primarul cu tot aparul lui.
  Robu la pușcărie
  Cercetarea averii familie Robu se impune, și justificarea milioanelor de euro a copiilor de unde???????

 3. Adică Primăria (statul) a emis documente cu date false care au dus la înstrăinarea terenurilor de stat??? Cum să faci falsuri ca să-ți pierzi averea? Absurd. În mod normal ar fi imposibil. Dar la administratorii averii statului există o explicație. O știm…. De aia e vai de țara asta, că unii își bat joc de averea noastră a tuturor, care este averea statului. De ce oare? Foarte grav ce se întâmplă în Timișoara!!!

 4. Dar ce fac procurorii DNA??????

  Paravan la Robu?????

  Poate de aceea este sigur pe el Robu că doar are încredere în DNA?????

  Poate se găsește vreun procuror care să facă lumină în toate smenurile făcute de administrația Robu….?????

  Acest ziarist scrie de ani de zile de furturile care le face acest Robu Nicolae prin săgețile lui și nimeni nu mișcă un deget.

  Frumos exemplu dă DNA??????

  Încredere în justiție??????

 5. Stimabililor de la D. N. A. Timișoara, documentele cu date false emise de Primărie nu s-au făcut pe gratis, așa că, iarăși ar cam fi de competența dumneavoastră. Poate acum…

 6. Dacă nici acum DNA nu îl arestează pe Robu atunci s ar impune și la la DNA schimbări masive cu oamenii curajoși care să își facă treaba.
  Chiar așa mai DNA, trebuie noi cetățenii să vă rugăm să vă faceți treaba?????
  Frumos a ajuns DNA?????

  • Până când angajații statului o să-i mai fure pe cetățenii români? Asta e normalitatea? Cetățenii cer de la DNA acțiune pentru că nu tolerează această situație.

 7. Asta se inscrie in seria de ilegalitati ald pmt prin care se incearca ridicarea nivelurilor constructiilor prin diferite mijloace. Nesimtitii din pmt. Cand dai interviuri ca Robu nu te astepti decat la consecinte la fel.

 8. Bravo, Curtea de Conturi! Felicitări! Sa vedem ce urmeaza si daca celelalte institutii isi vor face treaba. Asteptam cu interes si INGRIJORARE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.