Directorul Spitalului de Psihiatrie Gătaia: Sperăm să ridicăm focarul în 28 iulie....

Directorul Spitalului de Psihiatrie Gătaia: Sperăm să ridicăm focarul în 28 iulie. Toți angajații au fost testați

0
DISTRIBUIȚI
Foto: spitalgataia.ro

Directorul Spitalului de Psihiatrie Gătaia a declarat, astăzi, că unitatea medicală ar putea fi scoasă de sub focarul de coronavirus peste opt zile, în cazul în care toate rezultatele testelor recoltate vor fi negative.

„Sperăm să ridicăm focarul în 28 iulie.


În 14 iulie am avut ultimul pozitiv. (…) Azi am recoltat personalul TESA, sunt 28 de angajați, și așteptăm cel târziu mâine să ne vină rezultatele”, a declarat astăzi directorul Spitalului de Psihiatrie Gătaia, Cornelia Șargan.

În cadrul spitalului lucrează 270 de angajați și sunt internați aproximativ 350 de bolnavi. Dintre aceștia, de la primul caz confirmat cu coronavirus, 12 pacienți au fost despistați pozitiv, o infirmieră și un asistent. „Asistentul a cerut și o a doua opinie, iar rezultatul a fost negativ. Asta pentru că nu era de pe secția unde izbucnise focarul, toți cei de pe secția respectivă au ieșit negativ, doar el pozitiv. Totuși, e izolat la domiciliu unde va sta 14 zile, apoi va fi retestat. Dacă rezultatul va fi negativ va reveni la serviciu”, a explicat Șargan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.