Dobra, în direct din depozitul cu laptele care ar fi trebuit să...

Dobra, în direct din depozitul cu laptele care ar fi trebuit să fie distribuit copiilor: Comisia Europeană a dat semnalul că putem direcționa aceste produse spre alte categorii. Mesajul pentru guvernanți

2
DISTRIBUIȚI
Foto: captură video

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, vrea ca produsele lactate destinate elevilor să fie direcționate spre centrele de bătrâni sau spitalele care luptă împotriva coronavirusului.

Într-o intervenție video de aproximativ patru minute, în direct pe pagina sa de Facebook, președintele CJ Timiș se plimbă printre cutiile cu lapte care ar fi trebuit să fie distribuite în școli și transmite un mesaj guvernanților, în condițiile în care produsele au rămas în depozit, din cauza pandemiei.

„Suntem acuma la unul din partenerii consiliului județean, spun așa prin prisma contractului de colaborare care îl avem. Este vorba de firma Simultan, cu sediul în Orțișoara, o firmă serioasă, un producător autohton din județul Timiș care are contract cu consiliul județean pe ceea ce înseamnă distribuția laptelui în școli.

(…) Sunt stocuri, foarte mari stocuri și la nivelul școlilor, dar și la nivelul companiei, stocuri care au rămas blocate în momentul la care s-a declarat starea de urgență. Am făcut nenumărate solicitări și scrise, și public spre Ministerul Culturii, spre Guvernul României spre a ne rezolva această situație pentru că avem semnale foarte clare că Comisia Europeană ne-a dat acordul să distribuim aceste produse spre alte categorii, cum ar fi centrele de bătrâni, centrele de copii, spitalele de copii sau chiar spitalele care sunt în prima linie în lupta cu virusul.

(…) De aproximativ trei luni de zile, Guvernul  României caută soluții. Nu știu ce soluții, în momentul în care finanțatorul, Comisia Europeană, a dat acordul foarte clar că putem direcționa aceste produse spre alte categorii”, a transmis Dobra.

Liderul CJT avertizează că producătorul va fi nevoit să arunce produsele.


„(…) Vor fi alte costuri suplimentare. Noi, de la nivelul consiliului județean sau de la nivelul primăriilor care gestionează spitalele din județul Timiș – au costuri pentru a achiziționa aceste produse și așa ajungem în plata acestor produse de mai multe ori fără a ne fi de folos ceea ce avem acum la momentul ăsta.

(…) Rafturi întregi care sunt blocate. (…) Suntem încet încet în apropierea perioadei de expirare a termenului de garanție. În momentul în care va expira, aceste produse va trebui să fie aruncate și alte costuri cu distrugerea acestor produse. Uitați-vă ce cantități aici industriale și, din păcate, Guvernul României nu se concentrează pe ceea ce înseamnă producători”, le-a arătat președintele CJT prietenilor virtuali.

Potrivit șefului administrației județene, firma în depozitul căreia s a aflat are, în prezent, în stoc, trei milioane de produse pentru programul „Laptele în școli”.

În 27 martie, Consiliul Județean Timiș a anunțat că a înștiințat firmele care furnizează școlilor și grădinițelor din Timiș produse de panificație, lapte și fructe că „în conformitate cu Decretul Prezidențial nr. 195/2020 prin care s-a instituit starea de urgență  pe teritoriul României, se suspendă executarea obligațiilor asumate prin contractele încheiate.”

În februarie, potrivit CJT, toate unitățile de învățământ din Timiș au primit fructe, produse lactate și de panificație.

2 COMENTARII

  1. Guvernul e de vina ! Arafat e de vina ! Iohannis e de vina ! Cine a luat șpaga pe astea 600 de tone de lapte de la Sim ? Apoi returul cum naiba sa îl mai faci când tu deja ți-ai luat mașina din micul “comision” de 150-200 de tone de lapte … și dacă se strica bicicleta se face conferința de presa și se subliniază ca guvernul nu a strâns o piuliță … dar dacă vezi ca guvernul e inapt și tu poți face o schimbare in bine , apa i o faci ! Sau nu și chemi presa și arați cu degetul la capra vecinului pt ca și tu la rândul tău esti inapt . (Hoț mai mult)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.