Donald Trump a purtat pentru prima dată în public mască de protecție

Donald Trump a purtat pentru prima dată în public mască de protecție

0
DISTRIBUIȚI
Foto: bbc.com

Președintele american Donald Trump a purtat o mască de protecție în public pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus, scriu jurnaliștii de la BBC.

Trump a fost în vizită la spitalul militar Walter Reed din afara Washingtonului, unde s-a întâlnit cu soldați răniți și cu personalul medical.


„Nu am fost niciodată împotriva măștilor, dar cred că au un timp și un loc”, a spus Donald Trump când a părăsit Casa Albă, potrivit BBC.

„Cred că atunci când ești într-un spital, unde vorbești cu o mulțime de soldați și oameni care, în unele cazuri, tocmai au coborât de pe mesele de operație, cred este un lucru minunat să porți o mască”, a mai spus președintele american.

În aprilie, când Centrele pentru Controlul Bolilor din SUA au început să recomande cetățenilor să poarte măști de protecție în public pentru stoparea răspândirii virusului, Trump a declarat reporterilor: „Nu cred că o voi face. Purtând o mască de față în timp ce salut președinții, prim-miniștrii, dictatorii, regii, reginele – pur și simplu nu o văd.”

În SUA au murit aproape 135 de mii de cetățeni de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore au fost raportate, potrivit BBC, 66.528 de infecții. Louisiana a devenit cel mai recent stat care a ordonat ca măștile să fie purtate în public. Acolo, guvernatorul a dispus închiderea barurilor, iar restaurantele nu vor mai putea servi clienții din interior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.