Încă două zile cu ploi abundente în toată țara. Alerte cod portocaliu...

Încă două zile cu ploi abundente în toată țara. Alerte cod portocaliu și cod galben emise de meteorologi

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis o serie de avertizări valabile pentru următoarele două zile, alerte meteo care vizează toată țara.

Astfel, în intervalul 19 iulie, ora 21.00 – 20 iulie, ora 10.00 este valabil un cod portocaliu de ploi abundente care vizează mai bine de jumătate din țară. În același timp este valabil și un cod galben. „În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș, Muntenia, vestul Moldovei și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp”, au transmis meteorologii.

După expirarea codului portocaliu va intra în vigoare o avertizare cod galben pentru cealaltă jumătate a teritoriului, alertă valabilă luni, de la ora 10.00 până la ora 21.00.


„În intervalul menționat, în Dobrogea, Moldova, Transilvania și local în Muntenia și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp”, spune mesajul ANM.

Vă reamintim că în majoritatea teritoriului sunt valabile coduri portocalii și coduri galbene de inundații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.