DSP detașează încă patru medici la spitalul de campanie de pe stadionul...

DSP detașează încă patru medici la spitalul de campanie de pe stadionul CFR din Timișoara. Care este numărul persoanelor internate în sistemul modular

0
DISTRIBUIȚI

Încă patru medici vor fi detașați în perioada următoare să își desfășoare activitatea în spitalul de campanie amplasat pe stadionul CFR din Timișoara.

Sunt 37 de pacienți internați la această oră în sistemul medical modular de izolare și tratament din Timișoara, dintre care 36 sunt tratați pentru coronavirus, iar un cetățean așteaptă rezultatele testului.

„În momentul de față, capacitatea este de 50 de locuri și avem internați 37 de pacienți.


Mai avem loc să primim pacienți. Personalul medical este deficitar, dar avem vești bune de la DSP. O să fie detașați doi medici de la ATI și doi medici de medicină internă. Ne putem astfel reorganiza puțin și să vedem cum putem îmbunătăți calitatea actului medical”, a declarat, astăzi, locotenent medic Andra Podgoreanu, de la Spitalul Militar Timișoara.

Sistemul medical modular de izolare și tratament din Timișoara funcționează ca secție externă de Boli Infecțioase a Spitalului Militar. Terapia intensivă este prevăzută cu patru paturi. Unitatea este dotată și cu un laborator unde se pot prelucra până la 40 de teste pentru diagnosticare, pe zi. Medicii care lucrează aici sunt încadrați la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara, însă există și cadre medicale angajate pentru sprijin epidemiologic. Spitalul și-a început activitatea în 21 iulie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.