Prima parcare supraetajată promisă în Timișoara de primărie rămâne doar pe hârtie....

Prima parcare supraetajată promisă în Timișoara de primărie rămâne doar pe hârtie. Edilul local recunoaște că „a dat-o în bară”

1
DISTRIBUIȚI

Parcarea pe mai multe etaje promisă timișorenilor din zona Dacia de primarul Nicolae Robu rămâne doar la stadiul de fotografie. Autoritățile locale au ajuns la concluzia că proiectul este nerealist, generator inutil de bani și timp.

În luna aprilie a acestui an, primarul Nicolae Robu anunța că primăriei i-a fost predat proiectul pentru prima parcare multinivel care va fi ridicată pe strada Ulmului, în zona Dacia. Planul era ca acolo să fie 107 locuri de parcare, stații de încărcare pentru mașini electrice și spații pentru biciclete. De altfel, pe strada Ulmului, acolo unde se plănuia construirea parcării, în luna mai au fost tăiați mai mulți copaci, autoritățile argumentând că aceștia reprezentau un pericol public.

La câteva luni distanță, primarul a explicat că în zona Dacia vor fi amenajate 99 de locuri de parcare, însă la nivelul solului.

„S-a constatat, sub restricțiile urbanistice în vigoare pe care nici primăria nu le poate încălca, că s-ar crea vreo 104-106 locuri pe o parcare multinivel.


Și atunci ce sens are să cheltuiești să faci așa ceva când la sol au ieșit 99 de locuri? (…) O astfel de construcție trebuie să fie la nu știu câți metri de zid. Acolo este o școală. Socotind suprafața pe care trebuia să fie construită efectiv parcarea multi nivel și valorificând acea suprafață la maxim rezultau puțin peste 100 de locuri. E simplu așa de spus. Și noi am dat-o în bară, facem parcare multinivel, că ne dorim efectiv, dar îți trebuie loc mult”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Nu este prima parcare supraetajată despre care autoritățile au spus că o vor realiza și au revenit apoi asupra acestor declarații. O situație similară a fost și în zona Calea Martirilor.

„Am mai avut o tentativă în Calea Martirilor. Eu nu am fost pe teren acolo, în prima fază, și cetățenii și-au exprimat nemulțumirea. Ei spuneau că acea parcare multinivel va lua tot spațiul de respirație dintre blocuri și dacă e prea aproape de
blocuri devine chiar deranjant. Și când am fost și eu la fața locului
am făcut pe loc o estimare și a rezultat că nici vorbă să se justifice să facem o parcare multi nivel”, a explicat primarul.

La finalul anului 2018, Nicolae Robu spiunea că, în 2019, primăria va realiza trei parcări supraetajate între blocuri: două în zona Calea Martirilor și una în zona străzii Liniștei din Calea Aradului. Ulterior a fost adusă în discuție cea din zona Dacia.

1 COMENTARIU

  1. Cum adica “eu la fata locului am facut o estimare si a rezultat…”. Treziti-va, nebunul asta se joaca pe banii vostri si mai il si votati unii. Daca iese primar din nou, sa nu mai plangeti. Va meritati soarta. E de plans, nu de ras…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.