Duo-ul timișorean Makunouchi Bento lansează un nou material discografic

Duo-ul timișorean Makunouchi Bento lansează un nou material discografic

0
DISTRIBUIȚI

Duo-ul timișorean Makunouchi Bento lansează cel de-al 5- lea album din carieră la sfârșitul lunii iulie, materialul discografic urmând să poarte titlul de „Drowned in Bodrog”. „Discul va ieși la Cinemaude, label-ul lui Silent Strike de muzică cinematică și e în cea mai mare parte bazat pe soundtrack-ul nostru pentru filmul lui Mimi Sălăjan (selfmademusic), Bodrog. Am luat materialul si l-am transformat în altceva. Albumul va conține opt piese“, spune Valentin Toma din partea Makunouchi Bento.

La începutul acestui an duo-ul timișorean a lansat, împreună cu Silent Strike, un material discografic numit Ghostophonia, care cuprinde 13 piese bazate pe cântecele culese acum 100 de ani de Béla Bartók în satele din Banat.


Evenimentul în cadrul căruia s-a înregistrat acest album a avut loc în data de 1 iunie 2019 în sala de concerte a Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”.

Makunouchi Bento sau „cutia pentru prânz” japoneză e o cutie din lemn, lustruită și îngrijită, împărțită în compartimente cu bunătăți culinare. Probabil că acest fetiș corespunde celei mai familiare imagini a mediului domestic japonez. Interpretând cutia ca obiect, dar, în același timp, ca metaforă, Felix Petrescu  și Valentin Toma pun, în anul 2001, bazele acestui proiect muzical cinematic/ experimental/ electro-acustic. Discografia lor cuprinde numeroase EP-uri și single-uri lansate la netlabel-uri de prestigiu, cântece incluse pe mai mult de 40 de compilații și  colaborări cu artiști precum: Selfmademusic, Silent Strike, Daniel Dorobanţu, Nagz, Kaneel, Tao, Adapt, Autorotation, Ben Mono și mulți alții. După live rescoring-ul a trei filme și două documentare, plus soundtrack-ul unui joc video, timișorenii au compus muzica originală pentru primul lungmetraj al lui Mihai Sălăjan, Bodrog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.