Festivalul Blues pentru Timișoara se desfășoară în acest an de ziua orașului

Festivalul Blues pentru Timișoara se desfășoară în acest an de ziua orașului

0
DISTRIBUIȚI
Bega Blues Band va susține un concert în cadrul festivalului Blues pentru Timișoara

Festivalul „Blues pentru Timișoara” se va desfășura în acest an în 3 august, chiar de Ziua Timișoarei și va îmbrăca forma unui concert ce se va desfășura începând cu ora 19, în Piața Libertății.

În acest an, trupa timișoreană Bega Blues Band va concerta alături de Cristina Bălan. Pe lista invitaților în concert se înscriu Rareș Totu’s Midnight Sun, Blueshammers (Serbia) și Mattyas Pribojski Blues Group (Ungaria). Participarea la festival se va face prin înscriere cu limita la 500 locuri, cu respectarea cerințelor legale privind distanțarea socială, iar înscrierile se fac aici.

Anul trecut, formația timișoreană Bega Blues Band a lansat un nou material discografic în cadrul Galei de Blues Jazz „Kamo”, care s-a desfășurat la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul.


Grupul este format din Maria Chioran – voce, Lucian Nagy – instrumente de suflat, Toni Kühn – claviaturi, Mircea Bunea – ghitară, Johnny Bota – bas și Ferencz Szekeres – baterie. Ultimul dintre ei i-a luat locul lui Lică Dolga, bateristul trupei din 2000 încoace, care s-a stins în vara anului trecut, căruia i-a fost dedicat și CD-ul “Miracles”. Piesele albumului au fost compuse de Johnny Bota, Mircea Bunea și Lucian Nagy, iar introducerea și spațiile dintre piese se datorează lui Toni Kühn, care a compus scurte piese instrumentale deasupra cărora se desfășoară momente de recitare cu o profundă semnificație spirituală.

Invitații care apar pe acest disc sunt Sascha Bota (vioară) și FILA String Quartet (Ștefan Colompar, Carmen Păulescu, Irina Vizir și Sabin Pascu), iar prezentarea discului a fost făcută în ceremonia de lansare a acestuia de către criticul de jazz și scriitorul Virgil Mihaiu.

În luna mai a acestui an, Bega Blues Band a cântat în cadrul proiectului Scena dintre blocuri. Unsprezece artiști timișoreni au oferit concerte live de jazz, blues și muzică clasică, simultan, în trei cartiere ale orașului, în cadrul unui concept pus la cale de asociațiile Tribul Artistic, Prin Banat și Asociația Timișoara 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.