Festivalul Medieval al Castelului Huniade: povești și obiceiuri din Evul Mediu; spectacole...

Festivalul Medieval al Castelului Huniade: povești și obiceiuri din Evul Mediu; spectacole în premieră

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara se pregătește pentru cea de-a doua ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade, care va avea loc între 24 și 26 iulie, în parcul castelului din Piața Huniade.

Festivalul a debutat anul trecut, când a readus în fața timișorenilor fascinante povești și obiceiuri din Evul Mediu, cu spectacole în premieră care au reconstituit fragmente din istoria medievală, lupte ale cavalerilor, frumoase domnițe, dar și iscusiți meșteșugari sau dansuri și muzică din aceeași epocă.

Și ediția din acest an va oferi spectacole prezentate în premieră la Timișoara. În prima zi, vor fi amenajate tabere și ateliere cu actori îmbrăcați în haine medievale iar seara, de la ora 22:00 va avea loc un spectacol narativ cu muzică live, o poveste est-europeană a Zmeului care răpește și mistuie în foc fetele din neamul Primilor Oameni, și legende occidentale despre cavaleri și dragoni din vremuri îndepărate, învăluite în mister. Muzica este special compusă de cunoscuta trupă Peregrinii, iar spectacolul pirotehnic e pus în scenă de Amor Flammis.

În următoarele două zile vor putea fi vizitate atelierele de pielărie, caligrafie, bucătărie medievală, jocuri de societate, cu interioare medievale, care vor prinde viață cu ajutorul actorilor, vor avea loc prezentări de arme și costume medievale, vor avea loc adevărate bătălii sau turniruri, iar istoricii prezenți vor răspunde întrebărilor participanților. Seara, de la ora 22:30, festivalul va aduce pe scena menestrelilor „Knightsdream, ultimul vis”, saga medievală a cavalerului rătăcitor a cărui viață pierdută pe câmpul de luptă poate fi adusă înapoi din drumul ei spre veșnicie, tot un spectacol pirotehnic cu muzică live în care Peregrinii evoluează alături de Deep6Project.

În zilele festivalului va avea loc și un concurs de bucătărie medievală, „Ospățul Craiului Carol”, în care se dorește respectarea vechilor rețete, care să scoată în evidență aromele și gustul specific al acestora. Mâncărurile vor fi gătite în bucătării care respectă tipicul medieval iar la sfârșit va avea loc un banchet în cadrul căruia acestea vor fi prezentate.

Programul complet al festivalului este următorul:

VINERI
19:00 Deschiderea taberelor medievale
Scena Menestrelilor
22:00 Muzică live – Peregrinii & Amor Flammis – „Dragonian”

SÂMBĂTĂ
Taberele medievale și arena de infanterie
12:00 Deschiderea taberelor medievale; începerea activităților atelierelor
13:00 Startul concursului de bucătărie istorică „Aromele Evului Mediu” (la piața medievală)
14:00 HRAFNABROETHR (Timișoara) – prezentarea echipamentului de călătorie în Evul Mediu Timpuriu
15:00 DEUS VULT (Oradea) – prezentarea culturii militare a Ordinului Cavalerilor Templieri
15:30 Pauza de masă
16:00 HRAFNABROETHR (Timișoara) – prezentarea tipurilor de coifuri medieval timpurii
17:00 CERCUL VÂNĂTORESC SFÂNTUL HUBERT – introducere în lumea vânătorii medievale, din preajma anului 1400
17:40 COMPANIA DRAGONULUI (Transilvania), COMPANIA URSULUI BRUN (București), STRAJA CETĂȚII MEDIAȘ (Mediaș) – „Ignis et Ferrum” : infanteria grea a Evului Mediu Târziu – prezentare de arme și armuri, demonstrații de formații de bătălie, lupte full contact în armură
20:00 OSPĂȚUL CRAIULUI CAROL – spectacol de banchet de curte, degustarea bucatelor, premierea concursului de bucătărie „Aromele Evului Mediu”, muzică și dansuri medievale
20:50 UN ATAC LA CEAS DE SEARĂ
21:10 EXECUȚIA TRĂDĂTORILOR
Arena de cavalerie
14:00 Concurs de tir cu arcul istoric
17:00 LOSONCZY ISTVAN HAG6YOMANYORZO ES SPORT EGYESULET – „Vitejii cetăților de margine”
18:40 Ciocnirea dintre răsărit și apus: cumanii și cavalerii teutoni, în veacul al XIII-lea – spectacol istoric cu lupte călare, cu TEUTONII TRANSILVANIEI, VULTURII DIN ȚARA CALATEI și ȘOIMANART
Scena menestrelilor
22:00 Concert PĂMÂNT
22: 40 Spectacol de teatru pirotehnic pe muzică live – PEREGRINII &DEEP6PROJECT – „Knightsdream, ultimul vis”

DUMINICĂ
Taberele medievale și arena de infanterie
12:00 Deschiderea taberelor medievale, începerea activităților atelierelor
13:00 Jocuri războinice, arrowsoft
14:00 Confruntări 3 vs 3 în sistem TAP FIGHT
15:30 GALA HMB – lupte full contact, în armură completă (1 vs 1 spadă și scut / profight / 1 vs 1 halebarde / buhurt)
17:30 – Decernarea premiilor și festivitatea de rămas bun
Arena de cavalerie
16:30 TEUTONII TRANSILVANIEI, VULTURII DIN ȚARA CALATEI – jocuri călare; întreceri de îndemânare între cavaleri, turnir nomad, proba sarazinului

La festival participă grupurile de reconstituire istorică Hrafnabroethr, Compania Dragonului, Compania Ursului Brun, ȘoimanArt, Cercul Vânătoresc ”Sf.


Hubert”, Amor Flammis, Deus Vult, Straja Cetății Mediaș, Asociația Losonczy Istvan, Teutonii Transilvaniei, Vulturii din Țara Calatei și grupurile artistice Peregrinii, Deep6 Project.

Festivalul este organizat cu respectarea tuturor normelor legale de siguranță. Vor exista două căi de acces, unde spectatorii trebuie să își lase datele de contact, urmând a le fi măsurată temperatura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.