Focar de coronavirus în localitatea timișeană Gottlob. Primarul Nastor: Există riscul instaurării...

Focar de coronavirus în localitatea timișeană Gottlob. Primarul Nastor: Există riscul instaurării carantinei, dar încă nu suntem acolo

0
DISTRIBUIȚI
Foto: gottlob1772.files.wordpress.com

11 persoane care locuiesc pe raza localității Gottlob au fost confirmate cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19. Există suspiciuni potrivit cărora oamenii s-au infectat după ce au participat la o slujbă religioasă fără să respecte toate măsurile de precauție impuse de situația actuală. Alte cinci persoane care au intrat în contact cu bolnavii sunt în izolare. Bisericile de pe raza comunei sunt închise, a declarat, astăzi, primarul Gheorghe Nastor.

„Astăzi avem 11 cazuri.


Trendul este descendent, din fericire. Patru dintre bolnavi sunt internați la «Victor Babeș», restul sunt în carantină la domiciliu. Suntem declarați focar din 22 iulie, există riscul să fim declarați în carantină, dar încă nu suntem. (…) Situația e stabilizată, merge pe un trend descendent”, a declarat, astăzi, primarul de Gottlob, Gheorghe Nastor.

Întrebat dacă există vreo legătură între cei care au fost confirmați cu noul virus, edilul local a afirmat că „există suspiciuni că mai multe familii s-au adunat în același timp, în același loc, la biserică”. Cinci persoane care au intrat în contact cu cei 11 infectați sunt acum în izolare. „Am avut și un copil de trei ani care a stat acasă cu mama lui. Ieri a ieșit din izolare. Tatăl lui a fost internat la «Victor Babeș» și externat”, a precizat Nastor.

Gottlobul are 2.600 de locuitori. „În calitate de primar pot să spun că am luat toate măsurile de a proteja populația, de a stopa răspândirea virusului. De două ori pe săptămână igienizăm și dezinfectăm toate spațiile publice. Plus că prin serviciul de asistență socială asigurăm hrană și apă pentru cei care nu au posibillitatea asta și sunt izolați sau în carantină la domiciliu”, a mai spus Nastor.

De asemenea, bisericile de pe raza localității, patru la număr, sunt închise, potrivit primarului, iar la primărie au fost reprogramate relațiile cu publicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.