Focar de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie Gătaia: 6 pacienți confirmați pozitiv....

Focar de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie Gătaia: 6 pacienți confirmați pozitiv. DSP face anchetă și la o fabrică de procesare a cărnii din județ

1
DISTRIBUIȚI

spital gataia

Două noi focare de COVID-19 au fost depistate în județul Timiș. Primul dintre acestea este la Spitalul de Psihiatrie Gătaia, unde mai mulți pacienți au fost confirmați cu coronavirus.

Este vorba despre șase bolnavi cronici care au fost testați și pentru care rezultatele au ieșit pozitiv. Există suspiciuni cu privire la faptul că personalul medical nu a respectă măsurile de prevenție împotriva răspândirii bolii.

DSP Timiș face o anchetă epidemiologică în spital.

Cel de-al doilea focar este la fabrica de procesare a cărnii Smithfield din județul Timiș. Aici sunt opt angajați, cetățeni din Vietnam, care au fost depistați cu coronavirus, în urma testării făcute de companie tuturor angajaților.

UPDATE 1 

Într-un document transmis în 11 iulie de ISU Timiș prefectului Liliana Oneț a fost raportată o „misiune de transport pentru două persoane confirmate pozitiv de la Spitalul de Psihiatrie Gătaia la Spitalul Victor Babeș Timișoara”.

Potrivit aceluiași document, la data de 11 iulie, în Timiș, conform DSP erau 36 de persoane internate, dintre care 6 asimptomatici, 19 pacienți cu forme ușoare, 9 cu forme medii ale bolii, doi pacienți internați la ATI (neventilați) și niciunul ventilat.

20 de persoane au primit recomandarea de a se autoizola, nimeni nu a refuzat spitalizarea și nu a existat, între 10 și 11 iulie, nicio cerere de externare.

UPDATE 2

Primarul orașului Gătaia, Raul Cozarov: „Din informațiile mele sunt confirmați până acum 6 pacienți cu COVID.


DSP efectuează o anchetă epidemiologică. Spitalul nu este în subordinea primăriei, ci a Ministerului Sănătății. Știu că s-au făcut teste tuturor”.

Contactat de PRESSALERT.ro, prefectul de Timiș, Liliana Oneț, spune că deocamdată nu poate oferi informații cu privire la situația de la Spitalul din Gătaia ori de la fabrica de procesare a cărnii unde au fost depistați angajați cu COVID-19.

„Nu pot să vă dau până acum informații. Nu am mai multe date decât văd că deja ați publicat în presă. Când vom avea rezultatele finale o să vă dăm informații”, a declarat Liliana Oneț, după care a închis telefonul.

UPDATE 3

„În ceea ce privește focarul de COVID-19 de la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, precizăm faptul că au confirmate șase cazuri, iar ancheta epidemiologică efectuată de DSP Timiș este în desfășurare, fiind recoltate peste 100 de probe de la personalul medical și pacienții spitalului”, transmite Prefectura Timiș printr-un comunicat de presă.

Referitor la focarul de la unitatea de procesare a cărnii, unde opt angajați vietnamezi au fost contaminați cu coronavirus, Prefectura Timiș anunță că: „Cei 8 angajați vietamenzi, împreună cu alti 60 de angajați din Vietnam, locuiau în spații locative puse la dispoziție de angajator. Cei 60 de angajați vietnamezi au fost izolați sub supraveghere timp de 14 zile. Despre acest caz a fost anunțat Centrul Național pentru Coordonarea Interventiei în vederea informării Ambasadei Vietnamului din România”.

Potrivit DSP Timiș, în Timiș sunt internate în prezent 33 de persoane infectate cu coronavirus.

1 COMENTARIU

  1. cine este responsabil pentru focarele din spitale, daca nu guvernul incompetent? ne tot invita doctorii la spitale sa vedem, tot vor sa ne interneze, vor sa ne tina captivi in spiale, locul unde mereu pare ca apar focarele de covid. deci?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.