Focare de COVID-19 în Timiș, sub monitorizarea inspectorilor de sănătate. Câți bolnavi...

Focare de COVID-19 în Timiș, sub monitorizarea inspectorilor de sănătate. Câți bolnavi sunt internați în spitalele din județ

0
DISTRIBUIȚI

Inspectorii de sănătate monitorizează, la această dată, mai multe focare în care a izbucnit coronavirusul în județul Timiș: unități medicale, biserici și fabrici.

Astfel, sunt sub supraveghere Smithfield România unde primul caz de coronavirus a fost depistat în 11 iulie. Acolo 174 de angajați au fost confirmați cu această boală din totalul de 1.364.

La Spitalul Premiere din Timișoara, focarul a izbucnit în 11 iulie; 6 dintre cei 156 de angajați au fost confirmați cu COVID-19. Spitalul de Psihiatrie Gătaia rămâne sub supraveghere (n.r, debutul focarului – 11 iulie) cu cele 12 îmbolnăviri. Acolo este raportat un efectiv de 610 persoane.

Zoppas Industries România SRL are trei cazuri confirmate dintr-un efectiv de 2.647. Acolo, primul caz a fost depistat în 15 iulie. Sunt raportate 11 persoane infectate la Biserica Creștină Penticostală Gottlob, prima confirmată în 23 iulie și alte 17 la Biserica Penticostală Efrata Făget, primul caz fiind confirmat în 20 iulie.

Este sub supraveghere și Oncohelpul, unde 10 din 252 de persoane sunt confirmate cu coronavirus (prima dintre ele în 27 iulie) și fabrica Honeywell din Lugoj, unde au fost depistați, în 29 iulie, 5 angajați cu coronavirus din cei 21 care lucrează acolo.

Alte trei focare sunt raportate de autorități ca fiind stinse: Spitalul Clinic Municipal Timișoara (debut 5 iulie) – 15 cazuri confirmate; Spitalul CF Timișoara (debut 30 iunie) – 9 cazuri confirmate; SC Hella România SRL (debut 3 iulie) – 4 cazuri confirmate.

452 de persoane au intrat în carantină în județul Timiș, doar în ultimele 24 de ore, iar alte 40 au fost izolate la domiciliu, potrivit unei informări a centrului de intervenție.

În total, de la debutul pandemiei, numărul celor care au stat în carantină se ridică la 2.711, în timp ce izolate au fost 9.778 de persoane.

Cea mai recentă raportare a Grupului de Comunicare Strategică arată că în ultimele 24 de ore (din 28 iulie până în 29 iulie) au fost confirmați cu coronavirus 40 de timișeni. Numărul celor care au murit în Timiș, raportați cu această boală, se ridică la 68; niciun deces nu a fost raportat în ultimele 24 de ore.

În Timiș, conform DSP, sunt 89 de persoane internate, dintre care 13 sunt asimptomatici, 40 au forme ușoare, 27 – forme medii, iar la ATI sunt internați 9 pacienți, ventilați mecanic 9.

Cinci persoane s-au externat la cerere în ultimele 24 de ore.


În total, 45 s-au externat la cerere, iar 71 au refuzat total internarea.

În ultimele 24 de ore, în urma unei sesizări făcută la Tel VERDE, autoritățile au amendat cu 500 de lei și au dat 4 avertismente la un restaurant din Chișoda, pentru nerespectarea măsurilor în vigoare. Alte 491 de persoane, dar și operatori economici și mijloace de transport în comun au fost verificate. S-au dat amenzi de 1.500 lei.

UPDATE DSP Timiș adaugă pe lista focarelor sub supraveghere și cazul Maternității Odobescu, unde 4 persoane au fost confirmate cu coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.