Fost polițist de frontieră, martor în dosarul de trafic de cocaină al...

Fost polițist de frontieră, martor în dosarul de trafic de cocaină al grupării Boncu, lovit de amnezie la Tribunalul Timiș

1
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a continuat, astăzi, audierile de martor în dosarul de trafic de cocaină al grupării conduse de liderul interlop Lucian Boncu. Instanța l-a audiat pe Hașu Gabriel Bebe, fost polițist de frontieră, condamnat în dosarul șpăgilor din vama Moravița, care a fost filmat în timp ce priza cocaină și discuta cu Boncu despre relația dintre acesta și Ioan Nasleu, omul de încredere al primarului Nicolae Robu.

Inițial, fostul polițist de frontieră a susținut că își menține declarațiile date în timpul anchetei de la DIICOT.


Întrebat de instanță dacă în noaptea de 16/17 septembrie 2019 a fost la Boncu acasă și a consumat droguri, Hașu a susținut că ”am fost la el, dar miza a fost să discutăm despre altceva, nu să consumăm droguri. S-a consumat. Nu pot să spun cu certitudine ce. Era un praf alb. Nu aș vrea să mint că a mai fost vreo persoană acolo”. Ulterior, când a fost întrebat de procurorul de ședință despre prezența lui Vasile Adumitroaie, Hașu și-a amintit că a venit și acesta, dar ”nu am observat când Adumitroaie i-a dat drogurile lui Boncu”.

Nici despre vizita din noaptea de 14/15 octombrie 2019, Hașu nu și-a amintit prea multe , susținând că pliculețul pe care se vede că-l aduce în locuința lui Boncu ”nu l-am cumpărat, nu mi-a fost dat, l-am găsit în toaleta unei locații unde am fost prezent înainte. Posibil să fi consumat și Boncu”. Fostul polițist de frontieră nu și-a amintit despre discuțiile cu liderul interlop despre calitatea drogurilor și nici despre prezența altor persoane care apar pe înregistrări, făcând-o pe judecătoarea Adriana Stoicescu să concluzioneze ”v-a pălit amnezia”. Următorul termen a fost stabilit pentru 12 august când urmează să fie audiați alți cinci martori.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.