Fostul ministru Darius Vâlcov, condamnat la 6 ani și 6 luni de...

Fostul ministru Darius Vâlcov, condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare pentru fapte de corupție

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-425325183">

Fostul ministru Darius Vâlcov a fost condamnat, marți, la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție. Decizia Tribunalului Dolj nu este definitivă.

Fostul ministru Darius Vâlcov a fost condamnat, de magistrații Tribunalului Dolj, la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Decizia Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Dosarul a fost înregistrat în 2017 la Tribunalul Dolj, iar fostul ministru și fost consilier al fostului premier Viorica Dăncilă, este acuzat de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului, în 2012, Vâlcov, în calitate de primar al Slatinei, i-ar fi cerut unui om de afaceri 10% din sumele încasate de firma sa de la primărie.

De asemenea, Vâlcov ar fi primit în 2013, în mai multe tranşe de la respectiva firmă, peste 2 milioane de lei, astfel încât omul de afaceri să nu nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

În această manieră, Vâlcov ar fi procedat şi în alte două cazuri.

„Suma totală primită de inculpat în urma săvârşirii celor trei infracţiuni de corupţie se ridică la 4.296.270 lei”, a precizat DNA la momentul trimiterii în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.