Furtuna a inundat străzile, subsolurile mai multor instituții publice și curțile gospodăriilor...

Furtuna a inundat străzile, subsolurile mai multor instituții publice și curțile gospodăriilor din Timișoara. Bilanțul intervențiilor

0
DISTRIBUIȚI

Furtuna de noaptea trecută a inundat străzile din Timișoara și curțile mai multor gospodării. Peste 250 de pompieri au fost mobilizați la intervenții.

Aceștia au intervenit pe străzile: Arieș, Caragiale, Grozescu, Olarilor, Gloriei, Poiana Mărului și Aleea Ghirodei.

„Pentru gestionarea eficientă a tuturor intervențiilor, la sediul inspectoratului a fost activată Grupa Operativă care coordonează forțele din teren. De asemenea, s-a dispus creșterea capacității operaționale la cele două detașamente de pompieri din Timișoara, astfel peste 250 de pompieri vor interveni până la finalizarea tuturor intervențiilor”, a transmis ISU Timiș.

Pompierii au acționat pentru evacuarea apei din curți, beciuri sau de pe carosabil, pe străzile Poiana Mărului, Zimnicea, Vintilă, Cezar Bolliac, Ioan Bontilă și Piața Romanilor.

În localităţile Sânandrei şi Săcalaz a căzut grindină, iar crengile unor copaci au fost rupte de vânt.

Timișul, dar și județele Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Satu Mare și Sălaj sunt sub cod galben de inundații până duminică, emis joi de hidrologi.

UPDATE

În urma ploilor abundente, peste 80 de timișeni au apelat 112 și au cerut intervenția pompierilor, anunță ISU Timiș.

„Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din subsolul a trei instituții publice – Casa Tineretului, str.


Arieș, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș și Maternitatea Bega -, 18 case, 9 curți, 10 beciuri și subsoluri inundate și 6 anexe gospodărești.  De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a trei copaci căzuți – un copac căzut pe calea ferată pe raza localității Satchinez – și alți doi copaci căzuți în Timișoara”, se arată într-un comunicat al ISU Timiș.

Pompierii din Timișoara au fost sprijiniți, în intervențiile lor, de cei de la Buziaș, Deta și Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.