Haos în spitalele pentru coronavirus, după decizia CCR prin care bolnavii pot...

Haos în spitalele pentru coronavirus, după decizia CCR prin care bolnavii pot refuza internarea

1
DISTRIBUIȚI
Dr. Virgil Musta

Mulţi dintre bolnavii asimptomatici sau cu forme uşoare refuză internarea, alţii, tratamentul. Aceştia profită de decizia CCR, care le permite să se trateze acasă. Doctorul Virgil Musta spune că în curând cadrele medicale vor pierde controlul asupra epidemiei, transmite Mediafax.

Doctorul Virgil Musta a ajuns în pragul disperării. El se teme că în curând cadrele medicale vor pierde controlul asupra epidemiei. Deşi zilnic în judeţul Timiş sunt cel puţin zece cazuri noi, la spital ajung maxim şapte.


Iar dintre aceştia, unii vin doar să anunţe că sunt infectaţi după care fac cale întoarsă.

Ceilalţi nici măcar nu se prezintă pentru a fi luaţi în evidenţă.

„Din păcate nu toată lumea are responsabilitate şi pleacă chiar cu mijloace de transport în comun, noi nu putem să-i oprim. Dacă ei doresc să se externeze, putem să le recomandăm şi externarea doar că acolo nu pot beneficia tratament specific”, a declarat medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara.

Situaţia este scăpată de sub control şi în privinţa bolnavilor internaţi, care refuză tratamentul.

„Să ne tratăm acasă cu ce? Şi de către cine? Pun şi eu o întrebare. Dar ce se întâmplă dacă un asimptomatic sau un pacient cu simptome uşoare cum a fost la noi, în două – trei zile se degradează şi nu mai ajunge să sune la ambulanţă? Ce se întâmplă dacă face un stop respirator acasă?”, a declarat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeş”.

În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat 641 de noi cazuri de coronavirus în România, iar 21 de persoane au murit. În total, până miercuri, au fost confirmate 34.226 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19, iar decesele au ajuns la 1.952.

1 COMENTARIU

  1. „Să ne tratăm acasă cu ce? Şi de către cine?”, CLAR medicina este un act magic care se poate intampla doar in spitale… fascinanta gandire. puteti sa va vaitati cat vreti, doctorilor, dar stim ca primiti sporuri si in baza paturilor ocupate

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.