Heliport la Aerodromul Cioca. Planurile CJ Timiș

Heliport la Aerodromul Cioca. Planurile CJ Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș anunță că alocă 340 de mii de lei pentru realizarea unui heliport la Aerodromul Cioca de pe Calea Torontalului. Alți 500 de mii de lei sunt prevăzuți pentru securizarea pistei, prin refacerea gardului de protecție stradal și a trei porți de acces.

Alocările de bani vin în contextul în care primarul Nicolae Robu a anunțat că nu dorește să cedeze CJ Timiș clădirile Aeroportului Cioca.

Heliportul va aduce bani la bugetul Timișului, spun autoritățile județene. „Am gândit dezvoltarea aerodromului pe mai multe direcții.


Vorbim aici de crearea condițiilor necesare pentru organizarea de activități generatoare de profit și a unor activități de divertisment. Evident, cele două nu se exclud. Apoi vorbim de crearea unei infrastructuri specifice care să înlesnească intervenția autorităților statului în situații de urgență, de protecție civilă. Este normal ca un oraș mare ca Timișoara să aibă asemenea facilități, iar noi, cei de la Consiliul Județean, facem acest lucru posibil”, a transmis președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Terenurile Aeroportului Utilitar Cioca se află în proprietatea CJT, astfel că anul acesta consiliul județean a bugetat trei milioane de lei pentru investiții în dezvoltarea zonei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.