Încă o localitate a intrat în carantină. Care e rata de infectare...

Încă o localitate a intrat în carantină. Care e rata de infectare cu coronavirus

0
DISTRIBUIȚI

A fost instituită carantină zonală pentru 14 zile și în satul Gornet, comuna Gornet din județul Prahova.

Potrivit Prefecturii Prahova, decizia – în vigoare din 22 iulie, ora 22 – a fost luată pentru că în ultimele 14 zile au fost înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăviri cu coronavirus, iar rata de infectare depășește nivelul de 3 cazuri/o mie de locuitori. „Intrarea/ieşirea în/din satul Gornet, judeţul Prahova, este permisă doar prin căile deschise circulaţiei publice de pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale”, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova s-a împotrivit hotărârii.


El consideră un „abuz” decizia de impunere a carantinei zonale în satul Gornet și susţine că rata de infectare luată în calcul pentru astfel de decizii este mult prea mică şi că în mod cert vor mai fi cazuri similare în judeţ.

Ieri, autoritățile au emis o decizie similară și pentru satul Cartojani, comuna Roata de Jos, județul Giurgiu. Acolo au fost confirmate 30 de cazuri de infectare cu coronavirus, la o populatie de 3.000 de oameni.

Alte 12 localități din județul Argeș sunt sub supraveghere și în prag de carantină. Printre acestea se numără inclusiv Pitești și Mioveni.

„Avem o listă scurtă de localități care îndeplinesc acest criteriu, al numărului minim per mia de locuitori (…) Nu dorim să aplicăm măsura carantinării și izolării, pentru că doar aceste măsuri în sine nu sunt eficiente. Scopul nostru în gestionarea pandemiei este să convingem oamenii să respecte regulile, pentru că altfel, dacă doar îi izolăm la domiciliu, dar ei nu înțeleg să adopte aceste comportamente preventive, nu vom face nimic. Peste două săptămâni o vom lua de la capăt”, a explicat prefectul de Argeș, Emanuel Soare, la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.