Informatica Timişoara e în pragul dispariţiei. Transferuri spectaculoase pentru fostele vedete ale...

Informatica Timişoara e în pragul dispariţiei. Transferuri spectaculoase pentru fostele vedete ale echipei de futsal de pe Bega

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă – Savio Valadares

Futsalul a fost lovit din plin de pandemie, în timp ce starea echipei CS Informatica Timişoara era deja fragilă. Fără sprijin de la autorităţi, gruparea de pe Bega riscă desfiinţarea. Preşedintele clubului, Gabriel Lungu a anunţat că în actualul context nu intenţionează să mai înscrie echipa în campionat.

Liga I de futsal s-a desfăşurat oricum în condiţii de criză şi înaintea apariţiei noului coronavirus, cu doar şapte participate în ediţia 2019-20. Fazele superioare nu au mai avut loc, nici măcar finala iar incertitudinile persistă.


Campioană în 2018, Informatica reuşise să intre în Top 4, deşi politica clubului s-a îndreptat spre jucători tineri localnici în ultima perioadă.

„Am vrut să rămânem în Timişoara, poate a fost o decizie proastă… Ne-am dorit, am făcut acest club pentru Timişoara… Unul dintre motivele pentru care am spus stop e şi această degringoladă în care ne aflăm. Nu se ştie nimic. Futsalul cel puţin campionatul trecut a fost un fiasco… Să ne gândim că mai este o săptămână până la încheierea înscrierilor pentru sezonul următor și nici nu știm câte echipe s-au înscris… Sau dacă știm, știm așa din diverse vorbe, dar nu sunt multe”, a spus Gabriel Lungu la emisiunea „În prelungiri” de la TVR Timişoara. Întrebat dacă Informatica se va înscrie în următoarea stagiune, răspunsul acestuia a fost strict: „Nu!”.

Savio şi Felipe Oliveira, pe prima scenă continentală

În contrast, jucătorii care impresionau în perioada cu trofee pentru Informatica evoluează la un nivel tot mai înalt. Felipe Oliveira a făcut pasul în vară la spaniolii de la Jaén Paraíso Interior, după ce a evoluat la Napoli şi Feldi Eboli, în Italia. De asemenea, un alt brazilian naturalizat după ce a jucat în ţară mai întâi la timişoreni, spectaculosul Savio Valadares, a revenit pe parchet pentru Imperial Wet Miercurea Ciuc după o accidentare gravă, a atras din nou atenţia şi acum va juca pentru AFC Kairat Almatî, campioana Kazahstanului, câștigătoare în două rânduri a celei mai importante competiții intercluburi din futsalul mondial, UEFA Futsal Champions League.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.